Vols acabar amb les restes de greix de la planxa de cuinar?

Un truc casolà que us sorprendrà

Els resultats us deixaran bocabadats

Elimina el greix de la planxa de la cuina

Elimina el greix de la planxa de la cuina / @ valeria_aksakova

Mati Sirvent

Tant la cuina com els seus estris s'han de netejar i desinfectar a fons. Si no es fa correctament, en algun moment, podríem fins i tot, arribar a patir una intoxicació alimentària. En la planxa solen quedar restes de greix i residus cremats; els quals solen ser molt difícils d'eliminar. Per tal de fer-ho d'una forma senzilla i eficaç, us portem un truc casolà que no us deixarà gens ni mica indiferents. Només necessitareu vinagre i bicarbonat de sodi per eliminar els gèrmens i els bacteris que hi puguin quedar incrustats. T'expliquem com fer-ho!

Per a aquells que es pregunten com netejar una planxa de cuina sense recórrer a químics agressius, la resposta està en productes que probablement ja tindràs a casa: vinagre blanc i bicarbonat de sodi. Aquest mètode és ideal per eliminar fins i tot els residus més difícils, deixant la teva planxa com a nova.

Els ingredients que necessites per netejar la planxa de cuina

  • Vinagre blanc
  • Bicarbonat de sodi
  • Aigua (si cal)

Com netejar la planxa de cuina pas a pas

  •  Barreja el vinagre i el bicarbonat: Comença creant una pasta a parts iguals de vinagre blanc i bicarbonat de sodi. L'efervescència que es produeix és senyal que la barreja està a punt per utilitzar.
  •  Aplica la barreja a la planxa: Estén la pasta sobre la planxa, enfocant-te a les àrees més afectades pel greix i els residus. Deixa actuar durant 10-15 minuts.
  •  Fregar suaument: Fes servir un drap suau o una esponja no abrasiva per fregar la planxa suaument. La combinació de vinagre i bicarbonat treballarà per descompondre el greix i els residus, facilitant-ne l'eliminació.
  •  Esbandida: Després de fregar tota la superfície, esbandeix la planxa amb un drap humit per eliminar qualsevol resta de la barreja.
  •  Asseca la planxa: Finalitza el procés assecant la planxa amb un drap sec i net.

Aquest truc de neteja no només és efectiu, sinó també segur per a la majoria de les superfícies de planxes de cuina. No obstant això, sempre és recomanable primer provar en una àrea petita.

Bicarbonat de sodi i vinagre per netejar la planxa

Bicarbonat de sodi i vinagre per netejar la planxa / freepik

Per què aquest truc casolà per netejar la planxa de cuina?

L'eficàcia d'aquest truc per netejar una planxa de cuina rau en la reacció química entre el vinagre (àcid acètic) i el bicarbonat de sodi (bicarbonat), que produeix diòxid de carboni i aigua. Aquesta reacció ajuda a descompondre i eliminar el greix i els residus cremats.

  • Ecològic: En utilitzar ingredients naturals, aquest mètode és respectuós amb el medi ambient.
  • Econòmic: Vinagre i bicarbonat de sodi són productes barats i fàcilment disponibles.
  • Segur: És una alternativa segura als netejadors químics agressius.

La pròxima vegada que necessiteu netejar una planxa de cuina i us pregunteu com fer-ho d'una manera segura, ecològica i eficaç, recorda aquest senzill truc amb vinagre i bicarbonat de sodi. És una solució pràctica que promet resultats excel·lents, mantenint la teva planxa de cuina en perfectes condicions sense danyar el medi ambient ni la teva butxaca.