Descobriu el sistema per estalviar en calefacció i estar ben calentets

Mantenir els radiadors engegats a una bona temperatura ja no serà una despesa extra

Coneix el sistema que s'ha fet viral a TikTok

Estalvia en calefacció amb aquest sistema

Estalvia en calefacció amb aquest sistema / freepik

Abril Escalante

Ara sí que podem dir que ja estem a tocar de l'hivern. En uns dies, concretament, el pròxim divendres 22 de desembre, entrarem oficialment a l'hivern. Però de segur que ja has notat que a casa fa molt fred, oi que sí? Ja és hora d'engegar la calefacció i posar-se les bates d'hivern, però, què passarà amb la factura? T'ensenyem un truc per tenir una temperatura òptima a la teva llar sense que la factura ho noti.

Tot i que el preu de l'energia i els combustibles s'ha moderat d'un any a l'altre, aquest any hi ha una altra despesa bàsica a l'alça: les quotes de les hipoteques a tipus variable, que a causa de la pujada dels tipus d'interès del Banc Central Europeu estan deixant en una situació molt difícil totes les famílies que tenen un préstec hipotecari sobre casa seva dependent d'índexs com l'euríbor.

Davant d'aquesta realitat, són molts els qui es plantegen com estalviar. La resposta de molts a aquesta pregunta és estrenyent-se el cinturó en algunes de les coses més bàsiques, com la calefacció o la climatització.

Estalvia amb la calefacció

Estalvia amb la calefacció / freepik

Per aquesta raó, sumada a la pujada vigent de l'Índex de Preus al Consum, els trucs per estalviar estan a l'ordre del dia i es recorre a tota mena de tècniques per intentar mantenir la casa calenta sense haver d'encendre la calefacció durant molt de temps o a molta potència.

El truc perquè els radiadors escalfin més sense que la factura se'n ressenti

Una de les opcions més virals de la darrera setmana és la dels radiadors vitaminats: una tècnica viral que ha compartit l'usuari @jordinaharro a TikTok i que consisteix a incrementar el rendiment d'aquest tipus de calefacció.

Segons explica al vídeo de la xarxa social, amb els radiadors vitaminats aconseguiràs assolir la temperatura òptima en qualsevol espai amb una velocitat del 200%. Tot i que, el més important d'aquesta opció, és que aconsegueix escalfar qualsevol estada d'una forma molt més ràpida, però sense que això repercuteixi econòmicament.

Aquest sistema d'impulsió d'aire forçat compta amb un caudal d'aire ajustable i que, únicament, s'activa quan el radiador comença a escalfar. Aquest sistema s'ha d'instal·lar sota del radiador i està format per quatre ventiladors que distribueixen l'aire, el qual escalfa tot l'espai de l'estança.

L'objectiu principal d'aquest sistema és que l'habitació s'escalfi molt més ràpid a un preu molt menor, ja que compta amb una despesa energètica de tan sols 5 W i optimitza el rendiment del calefactor, fent que a la llarga sigui necessari gastar menys.