El truc de la fulla de menta abans de dormir: cada cop ho fa més gent

Aquesta planta pot ajudar-te a alliberar-te de l'estrès i l'ansietat

Menta, en una imatge d'arxiu

Menta, en una imatge d'arxiu / Freepik

La menta és una planta aromàtica amb una fragància agradable i intensa. És fàcil de cultivar a l'interior, al balcó o a la terrassa. És resistent a les altes temperatures i no necessita ser regada constantment.

Coneguda i utilitzada des de l'antiguitat pels seus efectes beneficiosos, els grecs la feien servir habitualment, aprofitant el poder de les seves fulles no només a la cuina, sinó també com a remei per certs problemes de salut.

A l'antiga Grècia, la menta era una planta bàsica a les granges. Se la coneixia com la "planta de l'hospitalitat" per la seva olor forta però calmant, que feia que els habitants de la casa se sentissin bé quan respiraven la seva aroma.

Una altra curiositat: s'explica que els déus, Hermes i Zeus, de camí a l'Olimp, van ser rebuts per un parell de camperols pobres que, abans d'oferir-los menjar i beure, van netejar la taula amb fulles de menta. Per això la planta de la menta es considera un símbol d'hospitalitat en la tradició grega. Les fulles i les flors d'aquesta increïble planta se segueixen utilitzant avui dia, tant en plats salats com dolços i com a remei per algunes malalties.

De les fulles també se n'extreu un oli essencial, recomanat per alleujar els mals de coll i de cap. Un cop més, una infusió d'aquestes fulles és el remei natural perfecte per relaxar el cos i la ment. Sabies que fins i tot els mals de queixal es poden alleujar prenent una infusió de fulles de menta? En definitiva, és una planta amb propietats realment increïbles.

Les fulles de menta es poden utilitzar no només per preparar receptes molt gustoses i saludables, sinó també, per tractar certes malalties lleus.

Útil per a la llar

Però les fulles d'aquesta planta també són útils per a la llar. L'únic que has de fer és agafar unes fulles de menta força grans -només en necessites tres- i posar-les en un cassó gran amb aigua.

Bulliu-les durant 10 minuts i apagueu el foc. Començaràs a percebre una olor forta i penetrant que s'estendrà per tota la casa en qüestió de segons. D'aquesta forma, hauras creat un ambientador natural. L'aroma de les fulles de menta fins i pot arribar a perfumar casa teva durant hores. No llencis l'aigua que has fet servir per bullir les fulles. Et suggerim que l'aboquis en un polvoritzador i ruixis el líquid, utilitzant-lo com a difusor d'aromes.

Els estudis han demostrat que inhalar l'aroma de les fulles de menta estimula el cervell a alliberar-se de l'estrès i l'ansietat i restablir l'harmonia i l'equilibri.