El truc casolà per desinfectar a fons el microones

Podem utilitzar productes de supermercat o bé, productes que tenim a casa

Els remeis casolans poden ajudar-nos a estalviar i a netejar a fons els nostres electrodomèstics

El truc de la llimona per netejar el teu microones

El truc de la llimona per netejar el teu microones

R. P.

El microones és un electrodomèstic molt utilitzat. Escalfar o descongelar: tot en un sol aparell. Sovint dinem de pressa o no tenim temps de preparar el menjar en el moment i molts de nosaltres, hem de tenir el dinar preparat el dia abans i escalfar-lo al microones de la feina o casa. Així doncs, és un indispensable; però, saps com netejar-lo a fons? Aquest electrodomèstic en servir per aliments pot arribar a provocar problemes de salut si no es neteja bé. Avui t'expliquem com fer-ho ràpid, fàcil i amb aliments i productes que tens a casa.

El microones i la seva neteja

En aquest aparell podem trobar-hi greix o partícules de menjar. A més, si pel que sigui se'ns ha cremat un utensili de la cuina o el menjar a dins, agafarà una mala olor i color, els quals són molt difícils d'eliminar si no hi fem una bona neteja.

Per a netejar-lo primer hem d'utilitzar un lleva greixos, tot i que, també podem utilitzar altres productes casolans com la llimona o el vinagre. Amb aquests dos productes aconseguirem desinfectar el nostre electrodomèstic d'ús diari. 

El microones és un dels aparells que més gèrmens acumula i això pot fer que es produeixin intoxicacions alimentàries. T'expliquem com eliminar tots els residus que es poden acumular.

La neteja pas a pas

En primer lloc, el plat giratori i la base s'han de fregar a part. Com un element més de la vaixella amb aigua i sabó.

Per netejar l'interior del microones, abans cal estovar la brutícia de les superfícies. Per fer-ho, posa en un bol dues meitats espremudes de suc d'una llimona, aigua (uns 300 mil·lilitres) i un rajolí de vinagre blanc. Posa el microones a màxima potència amb aquesta barreja durant deu minuts i després espera cinc minuts més amb l'aparell tancat perquè es dissipi el vapor calent a l'interior.

Descobreix els usos de la llimona

La llimona ens serà molt efectiva en la neteja del microones / freepik

Un cop fet això, passa una baieta o fregall secs per les parets i el terra del microones. Amb aquest mètode cap lleva greixos entrarà en contacte amb els aliments

Per fregar la porta i l'exterior de l'electrodomèstic sí que ens podem ajudar d'un desgreixant, però la barreja que hem utilitzat per a l'interior també ens pot servir.