Els ruixats continuaran sent els protagonistes aquest dimecres després d'un dimarts passat per aigua a bona part de Catalunya. Durant la matinada s'espera força nuvolositat amb ruixats a qualsevol punt, que podran ser localment forts al sector central del litoral. Durant la tarda en creixeran a l'interior del quadrant nord-est i sector central del litoral i prelitoral.

Pel que fa a la temperatura, s'espera que de bon matí sigui una mica més baixa. D'altra banda, la màxima pujarà en general i els termòmetres tornaran a marcar els 24ºC a punts de l'interior.

En 1 dia i mig s'ha passat d'una calor extrema, amb unes màximes aproximadament cinc graus més baixes de l'habitual per l'època, s'ha passat a un ambient fresc. Respecte a diumenge, aquest dimarts, la majoria d'observatoris mostraven descensos al voltant de 20 graus o fins i tot superiors. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), a Manresa, aquest 24 de maig hi ha hagut una màxima de 19,5 graus, quan diumenge es va arribar als 37,4.

Aquest descens, que va començar dilluns, encara ha estat més acusat dimarts coincidint amb l'arribada d'un front que també ha deixat precipitacions destacades després de dies amb jornades protagonitzades pel sol. A Monistrol de Montserrat s'han acumulat 14,4 mm d'aigua; a Moià 12,8 mm; a Igualada 12,4 mm i a Manresa 5 mm. El Servei Meteorològic de Catalunya ha destacat Castellnou del Bages com un dels municipis on més ha plogut en menys temps; a les 12 hores, han caigut 11,2 mm en mitja hora.

Tot plegat ha originat un fenomen poc habitual, i és que a bona part dels observatoris les màximes s'han assolit de matinada, i a mesura que avançava el dia la temperatura ha anat baixant fins a valors que s'han quedat entre els 10 i els 15 graus (en alguns casos els més baixos de la jornada tot i que encara continuen reculant). En el cas de Manresa, per exemple, al punt de la mitjanit el termòmetre marcava 19,5 graus, mentre que a les 18.10h de la tarda, la temperatura era de 15,4 graus, la més baixa de la jornada fins al moment. Entre els 19,5 graus de la mitjanit d'aquest dimarts i els 37,4 de diumenge a les 4 de la tarda (que és la màxima registrada en un mes de maig a Manresa), tan sols havien passat 32 hores.

La diferència, de 17,9 graus, que s'ha registrat entre les màximes de diumenge i d'aquest dimarts a Manresa, encara ha estat més acusada en altres observatoris. A Artés, per exemple, la màxima d'aquest dimarts ha estat de 17,8 graus (a les 4.40h de la matinada), 20,4 graus inferior als 38,2 de diumenge.

La majoria d'observatoris de les comarques centrals no han passat dels 20 graus aquest dimarts, i algunes de les localitats on més s'han enfilat les temperatures durant el dia són en comarques de muntanya.