Els termòmetres continuen caient en l'arrencada d'aquesta nova setmana. A primera hora d'aquest matí, les temperatures s'han situat al voltant dels -7ºC a múltiples punts del Bages. En destaquen els -7,8ºC a Sant Salvador de Guardiola, -7,4ºC a Cardona i -6,3ºC a Artés a les vuit del matí. També a Manresa els termòmetres s'han desplomat a primera hora del matí i han marcat fins a -5,6ºC.

A la resta de capitals de comarca, les temperatures han estat més altes però, tot i així, tots els valors s'han situat sota zero. A La Seu d'Urgell s'han registrat -5,6ºC, a Igualada -3,5ºC, a Moià -3,2ºC i a Solsona -1,5ºC. L'única capital que ha despertat amb un valor positiu ha estat Berga, amb 0,2ºC a les vuit del matí.

Tot i que la jornada estarà marcada pel predomini del sol, es manté l'avís per fred a tot Catalunya, a les comarques centrals especialment, amb un avís per onada de fred molt alt.

Desactivada l'alerta per ventades a tot Catalunya

Protecció Civilde la Generalitat ha desactivat aquest dilluns al matí la fase d’alerta del pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (Ventcat), un cop actualitzades les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen que ja ha finalitzat l’episodi de fort vents. Durant el cap de setmana, el vent no ha provocat incidències rellevants i no s'han produït afectacions als serveis bàsics, a excepció de la caiguda d’una línia elèctrica a Gerb, al terme municipal d'Os de Balaguer (La Noguera). Algunes de les ratxes més destacades segons el Servei Meteorològic de Catalunya han estat al Pirineu.

A Boí (Alta Ribagorça), a 2.535 metres d'altitud, es va arribar a 143,6 km/h; a la Tossa d'Alp (Cerdanya), a 2.500 metres, a 112 km/h; i a Salòria (Alt Urgell), a 2.451 metres, a 105,5 km/h.