Torna el mal temps a Catalunya. Les previsions apunten que els xàfecs tornaran a partir d'aquets migdia de dimarts i podran caure en qualsevol punt del país, sobretot al sud i l’oest. Les descàrregues podran ser localment fortes, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). A la Catalunya central, l'avís serà de perill moderat, mentre que al sud del país, el risc serà alt.

Les pluges començaran al final del matí en forma de xàfecs dispersos a les comarques occidentals. A partir del migdia, les precipitacions podran arribar a qualsevol punt de Catalunya, tot i que seran més probables en la meitat oest i al sud. La pluja podrà anar sovint acompanyada de tempesta i localment podrà ser d’intensitat forta i acumular quantitats de precipitació abundants.

La Generalitat ha activat avisos a nombroses comarques de Catalunya per pluges intenses entre dimarts al migdia i dimecres a la tarda. Les zones amb més risc són les del sud, on la previsió és que arribin a acumular-se fins a 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.