El candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha tancat el debat d'investidura aquest dimecres retraient el "silenci" del president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez. "Qui calla, atorga", ha afirmat. Feijóo ha criticat que Sánchez "ha preferit escapar per no dir la veritat sobre les seves negociacions i les exigències a les quals està sotmès" en relació amb l'amnistia que demanen les formacions independentistes per investir-lo. "Veurem la intensitat del seu silenci i del que atorga i del que li exigeixen. El que no podrem saber mai és si el que els donarà serà suficient", ha subratllat.

Feijóo ha defensat que el que ha quedat clar és que "hi ha una alternativa al model de xantatges i concessions a aquells que no creuen en el nostre país".

El candidat popular no superarà la votació que tindrà lloc aquest dimecres, un cop acabat el debat, ja que només compta amb 172 vots (PP, Vox, UPN i CC). En necessitaria quatre més per arribar a la majoria absoluta. El candidat se sotmetrà a una segona votació divendres en la qual seria suficient la majoria simple, que previsiblement tampoc aconseguirà.

Tanmateix, el líder del PP ha justificat el seu intent i ha opinat que ha servit per demostrar que "a Espanya hi ha un projecte alternatiu que es construeix sobre el que ens uneix en lloc de cimentar sobre el que ens separa". "Aquest debat ha valgut la pena perquè ens hem retratat amb les nostres paraules i els nostres silencis", ha dit.

Feijóo ha reivindicat que els diputats del PP voten respectant "els seus principis", cosa que creu que no poden dir els del PSOE. "Cap dels membres del PP haurà de votar contra els seus principis, la paraula donada, el programa electoral i el que va dir fa dos mesos", ha afirmat.