Josep Garcia referma el lideratge a la segona prova del estatals d’enduro

Mireia Badia va acabar primera i Jaume Betriu segon, a la cursa disputada a Santiago de Compostel·la

El pilot surienc Josep Garcia, a Santiago de Compostel·la | NICKI MARTÍNEZ

El pilot surienc Josep Garcia, a Santiago de Compostel·la | NICKI MARTÍNEZ / REDACCIÓ. manresa

Redacció

El pilot de Súria Josep Garcia (KTM) va guanyar les dues proves de la segona prova del Campionat d’Espanya d’Enduro que es va celebrar aquest cap de setmana a Santiago de Compostel·la, en què la manresana Maria Badia va guanyar en la categoria femenina i el pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu va fer segon en Enduro 3.

Les curses van quedar influïdes per la pluja que va caure al circuit de Santiago de Compostel·la des de dijous, amb una treva curta dissabte al matí. Els pilots es van trobar un terreny enfangat i pesant, que va provocar nombroses caigudes i va requerir d’una conducció tècnica.

Josep Garcia hi va excel·lir, amb un doblet tant en la classificació absoluta (scratch) com en l’E1. De fet, ja al Super Test de divendres, el pilot surienc s’havia imposat a tots els seus rivals. A les curses de dissabte, també amb el terreny moll i enfangat, i diumenge, més sec, Garcia va guanyar marcant el millor temps en totes les especials, menys en una.

Amb aquesta victòria, Josep Garcia consolida el seu lideratg al Campionat d’Espanya, atès que ja havia guanyat a la primera prova disputada a Antas (Almeria).

La pilot manresana Mireia Badia (Rieju Factory) va tornar a guanyar una prova del Campionat d’Espanya, després del tercer lloc que havia obtingut a Antas, per culpa d’una sortida de la cadena a la primera màniga.

L’actual campiona d’Espanya va marcar els millors temps en totes les especials. Amb la seva victòria, la manresana s’ha situat líder a la classificació provisional, superant a Maria San Miguel Badia, que va acabar tercera.

Pel que fa al pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu (KTM), va explicar que «una mala caiguda a la primera jornada, em va fer sentir dolor durant tot el dia». La caiguda va ser al cantó esquerre, on té la lesió des de la pretemporada.

Amb tot, Betriu va poder acabar tercer en Enduro 3 i cinquè en l’absoluta. A la general del campionat, es manté en tercera i quarta posició, respectivament.

La tercera prova de les cinc de què consta el Campionat d’Espanya d’Enduro serà a Infiesto (Astúries), el 7, 8 i 9 de juny.