Sis Carnavals de la Catalunya central que no et pots perdre aquest cap de setmana

Compartim la programació de la celebració en sis municipis de l'àmbit del Regió7

Arribada del rei Carnestoltes a Sallent aquest dijous

Arribada del rei Carnestoltes a Sallent aquest dijous / Jordi Biel

Redacció

"Carnaval, carnaval...". Una de les festes més divertides i alegres del calendari ja s'apropa i els municipis de la Catalunya central ja ho tenen tot preparat per a la celebració. A continuació, llistem sis carnestoltes de les comarques centrals que no et pots perdre aquest cap de setmana.

BERGA

Divendres, a les 18 h, de la plaça Sant joan al portal de Sallagosa, baixada d’andròmines i trastos diversos, amb l’acompanyament de la Xaranga Entrompats Band. Hi haurà premis en tres categories: andròmina més terrorífica, més esgavellada i més familiar. Hi haurà coca i xocolata per a tothom. Organització: Associació de veïns del Carrer Major.

Dissabte, a les 11 h, a la plaça Sant Joan, 3r Concurs de mascotes i 2n Concurs de plantes disfressades. Hi haurà premis en quatre categories. Organització: Associació de veïns del Carrer Major. Paral·lelament, a la plaça Sant Pere, activitats infantils, amb la col·laboració d’entitats i associacions de Berga. A les 12.30 h, a la plaça de Sant Pere, arribada del Rei Dimoni del Carnaval de Berga i, seguidament, lectura del pregó amb l’acompanyament de la Xaranga Entrompats Band. A les 16 h, concentració de la cura de Carnaval davant de Cal Tonillo, al carrer del Roser. A les 16.30 h, sortida de la rua, encapçalada pel Rei Dimoni de Carnaval de Berga 2023. Hi haurà dos jurats, un d’incògnit itinerant i un d’estàtic situat al Mercat Municipal. A partir de les 20 h, arribada de la rua a la plaça Viladomat i rebuda a càrrec de Josep Badia. De 20 a 22.30 h, a la carpa del Vall, sopar popular. Preu: 15 euros. Cal haver comprat el tiquet anticipadament. Organització: La Bauma dels Encantats i Surf The Bowl. De 22.30 a 03.30 h, a la carpa del Vall, ball dels Cornuts, amb PDs locals. A partir de les 00 h, veredicte dels premis del concurs de la rua. Hi haurà barra de còctels sense alcohol. En acabar, coca i xocolata per a tothom. Organització: La Bauma dels Encantats i Surf The Bowl.

Diumenge, a les 11.30 h, esmorzar de la Guerra de la Farina. Bàndol Carlí a La Barana. Bàndol Liberal a Cal Negre. A les 12 h, a la plaça Sant Pere, Guerra de la farina, amb l’acompanyament de la Xaranga Entrompats Band. Hi haurà dotacions d’emergències de la Creu Verda, a més dels serveis de pediatria i funerària. Organització: La Bauma dels Encantats. A les 17 h, al pavelló vell, ball de Carnaval infantil, amb l’espectacle De cap per avall d’Ambauka. Hi haurà berenar per als infants i es donarà a conèixer el veredicte del Concurs infantil de menús del Dijous Llarder. 

CARDONA

Divendres, a partir de les 9.30 h, rua de carnaval de les escoles, amb la xaranga Zebrass i la Banda de Música de Cardona. A les 11.30 h, a la plaça de la Fira, actuació d’un grup d’animació infantil.

Diumenge, a les 11 h, des del passeig de la Fira i fins a la plaça de la Biblioteca, rua infantil a càrrec de Batukagasals. A les 12 h, a la plaça de la Biblioteca, espectacle d’animació infantil De viatge. Coca i xocolata i inflables per a tots els infants. A les 17 h, al Casal Cívic, Carnaval de la gent gran amb el concert-ball del grup Sol i Mar.

IGUALADA

Dissabte, a les 18.30 h, rua des del carrer de Joaquima Vedruna i fins a la plaça de Cal Font. Estarà encapçalada per la Banda de cornetas y tambores de la Cofradia de Fátima i comptarà amb la carrossa del Rei Carnestoltes a càrrec de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. En arribar a Cal Font, lectura del pregó i veredicte del jurat del concurs de comparses.

Diumenge, a les 12 h, Mini Ball de Carnaval amb el grup d’animació Els músics del Parc. Amb la col·laboració de La Xarxa d’Igualada. 

PUIG-REIG

Divendres, a les 9.45 h, a la plaça Nova, lectura dels pregons de Carnestoltes 2023 a càrrec de les alumnes de 6è de les escoles. A les 10 h, a la plaça Nova, sarau de Carnaval amb Rah-mon Roma i Oriol Casas. A les 11 h, al passeig de la Via i els carrers Llobregat i Major, cercavila infantil amb Batukada dels alumnes de 6è de l’escola de música. A les 21 h, a la plaça de la Creu, sopar popular. Preu: 3 euros. Gratuït per als disfressats. A les 22.30 h, a la plaça de la Creu, rua nocturna amb la xaranga Entrompats.

Dissabte, a les 16.30 h, pels carrers del poble, cercavila encapçalada pel Rei del Carnestoltes. Sortida des del camp de futbol i fins a l’avinguda 1 d‘Octubre. Seguidament, al pavelló, pregó de Carnestoltes, exhibició de comparses i entrega de premis del concurs d’aparadors. En acabar, gran banquet i ball fins e les 01 h. Preu del tiquet: 10 euros per a les comparses que participin a la rua, 8 euros fins a 12 anys i 11 euros per a la resta de grups.

SALLENT

Divendres, 69a i posterior festa amb @punkxada i Dj Airon.

Dissabte, a la tarda, rua; i, a la nit, ball de disfresses amb Tropical Galaxia, Smoking Soul i Dj Natura.

Diumenge, arròs popular amenitzat amb la Zarigüella.

Dilluns, vespre punk amb A la merda.

SOLSONA

Divendres, a les 10.30 h, pel nucli antic, des de la sala polivalent, Gegantons a prova. Organització: Comparsa Mocós i KGB. A les 13.30 h, a la plaça Sant Pere, dinar jove. A les 16 h, a la sala polivalent, benvinguda del Carnestoltes Infantil amb Jordi Tonietti. A les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, verificació de Boits. A les 19 h, Baixada Mundial Qatar de Boits pel carrer Castell. Organització: Comparsa Minairons. Col·laboració: Comparsa Margaritus. A les 19.15 h, L’Ou Com Balla a la plaça Sant Joan. Organització: Comparses Viskiends, Galtons, Lo Cal Quinto i Xaos. A les 21 h, Ball de la Patacada amb Joan Altarriba a la plaça Major. A les 21.30 h, Festa Neó a la plaça de la Catedral. A les 23.30 h, , Festa-Fotre Vol.2, a la plaça de la Catedral. Organització: Comparsa Mitxus. A les 01.30 h, concert amb Green Valley, La Quinta i Les Que Faltaband, a la sala polivalent.

Dissabte, a les 11 h, Concurs de K-Tifes, al Vall Calent. Organització: Comparsa Gegant Boig. A les 13.30 h, El dinar de la VARgonya, a la nova plaça del Camp. Organització: Comparsa Local Roc. Col·laboració: Comparsa TIF. A les 16 h, Mercat de divendres pel nucli antic. Col·laboració: Comparsa Llamp de Déu. A les 16 h, Ball al Lloro amb Joan Vilandeny, a la plaça del Camp. A les 16.30 h, recepció del Mata-ruc d’Honor a l’avinguda del Pont. Es farà la inauguració del monument al portal del Camp i després inauguració de l’exposició del Carnaval a l’ajuntament. A les 19 h, anada d’autoritats i gegants des de la plaça de l’Ajuntament. A les 19.30 h, gran cerimònia oficial d’obertura dels jocs olímpics d’hivern i baixada de comparses per la carretera de Torà. Col·laboració: Comparsa Fletxats. Seguidament, proclamació del Mata-ruc d’Honor, bramada i ballets a la plaça Major. En acabat, penjada del Ruc a la plaça del Ruc. A les 23 h, ConEsa Festival, a la plaça del Bisbe. Organització: Comparsa Foguereta. A les 23.23 h, Olímpics Fest 2023 amb Antonio el Remendao, al carrer Sant Cristòfol. Organització: Comparsa Olímpics. A les 02 h, concert amb Itaca Band, Porto Bello i Coco, a la sala polivalent.

Diumenge, a les 8 h, tronada i Ball de l’Escaldat amb Marc Anglarill, a la plaça Major. Col·laboració: Comparsa Oriols. A les 11 h, anada d’autoritats acompanyades de SM Carnestoltes, el seu seguici i l’Orquestra Patinfanjàsdes de la plaça de l’Ajuntament. A les 11.30 h, arribada de la Missatgera a deshora a la plaça Major. Seguidament, Sermó i Ballets, a la plaça Major. A les 16.30 h, taller infantil, a la sala polivalent. Organització: Comparsa Mocós. A les 17 h, Contradanses i Capta de Gegants amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, des de la plaça del Consell Comarcal. A les 19.30 h, KinaRessaka!, a la sala polivalent. Organització: Comparsa Baluets. Col·laboració: Comparsa Pitaufes. 

Solsona dona la benvinguda al seu Carnaval

Laura Serrat

SÚRIA

Dissabte, a les 16.30 h, sortida des de la plaça de Sant Jaume de la rua pels carrers del centre urbà. Amb batucada, carrossa amb DJ Jaime Gonzálvez, música i confeti. A les 19 h, al pavelló, animació infantil, coca i xocolata desfeta. Actuació de Landry el Rumbero. A les 20.30 h, al pavelló, sopar, sorteig de premis i música amb el DJ Jaime Gonzálvez. Venda de tiquets per al sopar a l’establiment Milar Reguant Agut, AFA de l’escola Francesc Macià, AFA de l’escola Salipota i AFA de l’escola Fedac. Més informació: www.instagram.com/carnestoltessuria.

Subscriu-te per seguir llegint