Què fer aquest 12 d'octubre a la Catalunya central?

Un recull de festes, fires i festivals que se celebren aquest dijous

Redacció

ÓH Festival, Sant Fruitós de Bages

De 12 a 01 h, als jardins de Món Sant Benet, proposta d’oci, gastronomia i música. A l’escenari: a les 20 h, Alicia Rey. A les 21.30 h, Suu. A les 23 h, Cristina Moreno pinchando lo bueno. A l’Espai Absis: a les 15 h, Wavve DJ. A les 17.30 h, xou cocteleria. A les 18 h, Silent disco! A l’Espai Village: a les 12 h, xerrada gastronòmica. A les 12.30 h, esbart dansaire Som Riu d’Or. A les 13.30 h, Old Shanela. A les 16 h, xou dels postres. A les 16.30 h, xerrada gastronòmica. A les 17 h, Holi Party. A les 19 h, Gabriel Kazz. A l’Espai Monestir: en diferents horaris, visita medieval, visita modernista i curts Clam Festival. A les 17.30 i 18.30 h, talent Jazz. A les 18 i 19 h, tast de cerveses.

Fira del Tastet i del Bolet, Vilada

A les 10 h, obertura de la fira artesanal. Durant el dia, Ministeralis, els oficis i els gremis, amb oficis del metall i el ferro i bufador de vidre. Inflables, mostra micològica i jocs gegants. Durant el matí, tallers de cuina amb bolets per a petits i grans. A les 12 h, entrega del guardó Quins Bolets al periodista berguedà Manel Alías. A les 12.30 h, Les 1.00 i 1 rodes, espectacle de circ. A les 16 h, convocatòria dels participants del concurs gastronòmic. Informació i inscripcions a l’ajuntament. A les 16.30 h, inici del 38è Concurs gastronòmic. A les 17.30 h, tasts dels plats i entrega de premis. A continuació, sorteig de la cistella gastronòmica i cloenda. a les 19 h, al parc dels Gronxadors, concert de versions amb el grup Format3.

Dagoll Dagom porta a escena «L’alegria que passa», a Manresa

Dijous, a les 18 h; divendres i dissabte, a les 20 h; a la Sala Gran del teatre Kursaal. Dagoll Dagom porta l’obra de Santigo Rusiñol a la contemporaneïtat amb dansa, música i teatre. Entrades: 28, 25, 20 i 15 euros. A la venda a www.kursaal.cat.

Festes de Tardor de Callús

Durant tot el matí, parades d’artesans i entitats, comerç local obert. A les 9.30 h, a la plaça Major, xocolatada popular. A les 10 h, arribada de tractors d’època. De 10 a 13 h, al passeig Anselm Clavé, 28a trobada de puntaires. De 10 a 14 h, a la plaça Dr. Vers, inflables. De 10 a 13 h, a la cantonada de la carretera de Cardona amb el carrer Dupont, taller de castellers a càrrec de la colla castellera Salats de Súria. De 10 a 14 h, exposició de tractors d’època. D’11 a 13 h, cercavila gegantera a càrrec de les colles de Sant Fruitós, Cardona i Callús. D’11.30 a 13 h, a la cruïlla entre la carretera de Cardona i el carrer Reverend Puigó, exhibició de ball en línia a càrrec d’Alba Subirà i alumnes de Callús. De 12 a 14 h, a la cruïlla entre carretera de Cardona i carrer Dupont, Espai música a càrrec de Pundawakers Dj’s. A les 14 h, al Casal del Poble, arrossada a càrrec de la Colla Gegantera. Cal haver comprat tiquet. Preu: 15 eurs, i 10 euros infants. a les 16.45 h, convocatòria a la plaça Major del Festival Test de microespectacles. A les 18.30 h, a la plaça Major, ballada de sardanes. A les 19.30 h, a les tines dels Manxons, tast de cerveses a càrrec de La Pirata. Cal fer inscripció a l’ajuntament. Preu: 15 euros.

Festa del Pilar, Igualada

A les 8 h, matinades amb els grallers de l’Escola de Grallers de Sitges. A les 11 h, Els gegants van a missa. La imatgeria sortirà de l’església del Roser per anar a la basílica de Santa Maria. A les 11.30 h, missa solemne. A les 12.30 h, a la plaça del Pilar, vermut musical amb Músics del Parc.A les 17.30 h, a la plaça Pius XII, xocolatada popular. A les 18 h, espectacle infantil a càrrec de Cia Bitxicleta, amb màgia, pallassades i cançons. A les 19.30 h, concert i swing jam amb Món Petit Món.Ho rganitza: Barri de la Font Vella.

El Test, festival de la Xarxa de Pobles Creatius, a Callus

A les 16.46 h, a l’inici del passeig, trobada per gaudir dels espectacles seleccionats de curta durada i en espais no convencionals: La sardana (circ), La píndola (comèdia) i La funerària (comèdia). Gratuït.

19è Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya

A les 21 h, al Bages Centre, sessió inaugural amb la projecció de 20 days in Mariupol (Ucraïna, 2023) de Mstysalv Chernov. VOSC. Tot el dia, a Món sant Benet en el marc de l’ÓH Festival, sessió de curmetratges rurals del festival de Clermont-Ferrand.

«Cachada», cicle de cinema salvadoreny, a Igualada

A les 20 h, a La Maca (Sant Antoni de Baix, 33). Amb motiu del 30è aniversari de l’Agermanament entre Igualada i Nueva Esperanza. Projecció de la pel·lícula sobre la força del teatre i el cicle pervers de la violència de gènere. Entrada gratuïta. En el marc de l’Octubre Solidari.

Concert d'Alba Armengou i Ramon Macià a Saldes

A les 19 h, a l’església de Sant Martí, concert de jazz i músiques del món. En el marc del festival Itinera.