Plans nadalencs per a un cap de setmana fora de casa

La selecció més extensa d'activitats que trobaràs per fer a la Catalunya central entre el 15 i el 17 de desembre

Sant Fruitós té oberta la pista de gel i el Mercat de Nadal

Sant Fruitós té oberta la pista de gel i el Mercat de Nadal / Oscar Bayona

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

Pepa Mañé Vall de Vilaramó

ALPENS

Gran Pessebre d’Alpens - Fins al 14 de gener es pot visitar l’exposició de 100 m2 a l’antiga fàbrica SAT (carrer Dalt, 3). El muntatge és de Filemón Correa Fajardo. Obert els dissabtes, d’11 a 14 i de 16 a 20 h; i els diumenges, d’11 a 14h. El dimarts 26 de desembre, d’11 a 14 h. Entre setmana, visites concertades: 679 698 494.

11a mostra de pessebres a la finestra - Fins al 14 de gener es poden observar recorrent els carrers i places del nucli urbà d’Alpens amb l’ajuda i guia que es pot trobar al Gran Pessebre i als comerços. De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h.

ARTÉS

Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música - Divendres, a les 20 h, a la sala Dos de Gener. Entrada gratuïta.

AVIÀ

50è Concurs de pessebres en miniatura - Fins al 4 de febrer, exposició dels pessebres premiats en anteriors edicions per celebrar el 50è aniversari del concurs.

BAGÀ

Exposició de pessebres en miniatura de Lluís Esparbé - Fins al 7 de gener, a l’oficina de turisme del carrer Raval, 18.

Concert Fia-Faia - Divendres, a les 19 h, a l’església de Sant Esteve. A càrrec de Q Voce: 3 veus, 3 estils, 1 sentiment. Es farà l’entrega de premis del Concurs de Fotografia de la Fia-faia 2023.

BALSARENY

Quinto del Traginer - Diumenge i els dies 25 i 26 de desembre i 1, 6 i 7 de gener, a les 18 h, al Centre Instructiu i Recreatiu. El Quinto d’aquest diumenge serà en benefici de La Marató. Organització: Comissió de la Festa dels Traginers.

BERGA

Microconcerts de Nadal - Fins dimecres, a diversos espais de l’Escola Municipal de Música, a càrrec dels conjunts instrumentals. Consultar la programació a agora.xtec.cat/escmusicaberga.

Cantada de nadales - Divendres, de 12 a 13 h, a la plaça Europa. La Fundació Horitzó ha preparat la lletra de diverses nadales.

Parada solidària i de sensibilització - Dissabte, de 10 a 19 h, a la plaça Sant Joan. Activitat per a infants. Organització: Càritas Parroquial de Berga.

Quina berguedana - Dissabte, a les 22.30 h, al pavelló Vell. Acte per majors de 16 anys. Organització: Club Esportiu Berga, Volei del CEB, Bàsquet Berga, Mountain Runners del Berguedà i Handbol Berga.

Festa del tió i fireta d’artesania - Diumenge, de 10 a 14 h, a la plaça Font del Ros. Hi haurà cagatió, tallers infantils i cantada de nadales a càrrec de la coral Font del Ros. Activitat gratuïta i per a tots els públics. Organització: Associació de Veïns Font del Ros.

Concert de Nadal -Diumenge, a les 18.30 h, a l’església Germanes Sagramentàries. Concert a càrrec de la Coral Cardonina. Activitat gratuïta. Organització: Mans Unides.

45è concurs de Garrofes -Diumenge, a les 19 h, al cinema Catalunya. Lectura de les Garrofes presentades i entrega de premis. Activitat gratuïta. Organització: Agrupació teatral La Farsa.

BOLVIR

2n concurs d’arbres de Nadal - Des de dilluns i fins divendres, decoració dels arbres. Del 22 de desembre al 7 de gener, exposició dels arbres decorats per les famílies. Dissabte 30 de desembre, a les 21 h, a la plaça Sant Isidre, entrega de premis.

CABRIANES

23è pessebre vivent - Diumenge, a les 18 h, pels voltants de la Plaça. Pessebre vivent on participen més de 80 figurants de totes les edats. L’entrada inclou un tast de productes locals, got de brou i entrepà de botifarra. Durant el pessebre hi haurà la visita de la cartera reial i els infants li podran donar la carta per als Reis de l’Orient. Entrades: 8 euros, 7 euros pels socis l’associació de veïns i 5 euros per als nens. 1 euro de cada entrada anirà destinat a La Marató.

CALAF

Mercat de Nadal - Dissabte, a la plaça dels Arbres. A partir de les 9 h, mercat d’artesania i activitats nadalenques. De 10 a 13.30 h, taller de fanalets màgics. Un taller on es podrà fer un bonic fanalet per rebre els Reis el dia 5 de gener. A les 12 h, Recull la carta dels Reis d’Orient. Els patges dels Reis donaran la carta oficial amb que els nens podran demanar els regals. Brou calent amb els escoltes.

CALLÚS

Fira de Nadal - Dissabte, de 17 a 20 h, a la carretera de Cardona. A partir de les 17 h, inauguració de la fira amb parades de botiguers i artesans. De 17.30 a 19 h, cantada del Cor Infantil, de la Coral de la Ballesta i de la Coral Romança. A partir de les 18.30 h, Vine a fer cagar el tió! (s’ha de portar el bastó). A partir de les 18.30 h, xocolatada popular. Es podran fer donacions per col·laborar amb La Marató.

CAMPS

Taller de «Tarratzo» - Dissabte, a les 17 h, al Casal de Camps. Organització: ACV de Camps.

Sopar de truites - Dissabte, a les 20.30 h, al Casal de Camps. Organització: ACV de Camps.

Espectacle de màgia -Dissabte, a les 22 h, al Casal de Camps. A càrrec del Mag Selvin. Organització: ACV de Camps.

Teatre «Empelts» - Diumenge, a les 11 h, al Casal de Camps. Organització: ACV de Camps.

CANET DE FALS

Festa de Nadal - Dissabte, de 10.30 a 20 h, a Canet de Fals. A partir de les 10.30 h, hi haurà manualitats i decoració pel nou arbre de Nadal del poble, espectacle amb CordeRoure, caga tió i tómbola infantil. A partir de les 17 h, hi haurà: conte de Nadal, xocolatada popular, bingo i rifa, concert amb el Cor de Canet, ball amb Mou el Cos i patge reial. Entrades: 2,50 euros pels socis de l’AAVV Canet de Fals i 4 euros pels no socis. Reserves al telèfon 615 239 894.

CAPELLADES

«La lletra màgica» - Dissabte, de 10 a 13 h, al Saló Rosa de la Lliga. Taller nadalenc a càrrec de Cal Tino Garden. Preu: 40 euros, i 32 euros per als socis. Inscripcions: societatlalliga.cat o 722 673 649.

Campionat de billar: Nadal a tres bandes - Diumenge, a les 18 h, final del campionat; i a les 19 h, repartiment de trofeus, amb refrigeri per als socis billaristes assistents.

CARDONA

Exposició del 8è concurs de postals de Nadal - Fins al 31 de desembre, en horari d’atenció al públic, a la biblioteca Marc de Cardona.

Cantada de nadales uAvui, a les 11.30 h, al nucli antic, a càrrec dels més petits de l’escola Vedruna Cardona.

Concert d’alumnes de sensibilització - Dissabte, a les 11 h, a l’auditori Ramon Mosella (Musicant). Organització: EMM Musicant.

31è pessebre vivent escola Vedruna Cardona - Diumenge, a les 18 h, al parc del Miracle. Hi haurà servei d’entrepans i begudes a càrrec de l’AFA Vedruna Cardona. Cantada final a càrrec de tots els alumnes participants. Organització: Alumnat, famílies, professorat i personal no docent de l’escola Vedruna Cardona.

CASSERRES

Quinto de l’AFA - Dissabte, a les 20 h, al pavelló municipal, venda d’entrepans per part dels alumnes de 6è. A les 20.30 h, quinto infantil. A les 22 h, el Quinto.

Matinal de jocs de la residència L’Onada - Diumenge, de 10.30 a 13.30 h, a la plaça Santa Maria.

CASTELLBELL I EL VILAR

Mercat de Nadal - Dissabte, de 10 a 22 h, a la plaça de Lluís Companys.

Activitats familiars de Nadal - Dissabte, d’11 a 13 h, a la plaça de Lluís Companys. Caçations, taller de maquillatge i jocs per a infants de 0 a 3 anys. Cal inscripció prèvia. Es pot fer la inscripció gratuïta fent una aportació al recapte d’aliments.

Recapte d’aliments - Dissabte, d’11 a 18 h, a la plaça de Lluís Companys. A càrrec de Castellbell per la Independència.

Inauguració del pessebre monumental - Dissabte, a les 16.30 h, a Can Burés. A càrrec del Grup Pessebrístic Castellbell i el Vilar. Es podrà visitar els dies 17, 23, 24 i 30 de desembre i 7, 13, 14, 20 i 21 de gener, de 12 a 14 i de 18 a 20 h. El 31 de desembre, de 12 a 14 h i l’1, 5 i 6 de gener, de 18 a 20 h.

Encesa de l’arbre de Nadal - Dissabte, a les 17.15 h, a la plaça Lluís Companys.

«Els Pastorassos de Castellbell i el Vilar» - Dissabte i diumenge, a les 18 h, al casino Burés. Entrades: 5 euros a benefici de La Marató. A la venda a entradium.com.

CASTELLOLÍ

Concert - Dissabte, a les 11 h, a la Brillante. Concert a càrrec dels alumnes de música.

CASTELLTERÇOL

Exposició de pessebres- A les Escoles Velles, situades a la plaça dels Estudis. Fins al 28 de gener, oberta tots els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 i de 17 a 20 h. Organització: Agrupació de Pessebristes de Castellterçol. Més informació i visites concertades: 608 47 21 75.

Taller de cuina - Dissabte, de 10 a 14 h, a la plaça Prat de la Riba. Mercat de Castellterçol. Activitat gratuïta. Organització: Ajuntament de Castellterçol i Consorci del Moianès.

CERCS

Recollida de carbó de Ses Majestats els Reis d’Orient - Diumenge, a les 12 h, al Museu de les Mines de Cercs. Ses Majestats els Reis d’Orient seran personalment a les Mines de Cercs per recollir la comanda de carbó que han fet a la mina de Sant Romà. Tots els infants hi estan convidats.

COLLBATÓ

Fira de Nadal - Dissabte, d’11 a 20 h; i diumenge, de 10 a 14 h, als jardins de Can Rogent i al nucli històric. Hi haurà activitats, parades d’entitats, pessebre vivent i artesans

Concert de Nadal - Dissabte, a les 18 h, a l’església de Sant Corneli. A càrrec de les corals Moixeringues (El Bruc) i Salnitre (Collbató), amb les directores Olga Aurín i Alicia Prieto.

Quinto solidari - Diumenge, a les 18 h, al Casinet. Quinto per recollir fons per La Marató.

ESPARREGUERA

Pista de gel - Des de divendres i fins al 5 de gener, a la plaça del Centre. L’accés serà gratuït i per fer-ne ús caldrà presentar un tiquet de compra a qualsevol comerç de la vila amb data a partir de l’1 de desembre del 2023 d’un import mínim de 3 euros. S’hi accedirà en grups de 20 persones i es podrà patinar 20 minuts per torn. Obligatori portar guants. Horaris: els dies 16, 17 i 23 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, d’11 a 13 i de 17 a 20 h. Del 18 al 22 de desembre, de 17 a 20 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, d’11 a 13 h. Els dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener la pista estarà tancada. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.

Fotoestudi d’ambientació nadalenca - Divendres , de 17.30 a 20 h; i dissabte, d’11 a 13 h, a l’estudi de l’AFE (carrer de l’Hospital, 39, 1-1). Organització: Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera.

Fira de Santa Llúcia - Dissabte i diumenge, de 10 a 14 h, i de 17 a 20 h, al carrer dels Arbres, plaça de la Pagesia i la plaça de la Constitució. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.

Happy market i jocs gegants - Dissabte, d’11 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h. Diumenge, d’11 a 14 h. A la plaça de Santa Eulàlia. Es podrà gaudir de l’espai de jocs gegants i de l’espai de joc simbòlic Happy market, que recrea un mercat i permet als infants imitar la vida dels adults. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.

Jocs de taula al carrer - Dissabte, durant el dia, al carrer dels Arbres (davant del Centre Dual). Organització: Sparrajocs.

Mostra de dansa - Dissabte, a les 11 h, a la plaça de l’Ajuntament. Organització: La Rock Dance Center i MOV Estudi de Dansa.

41a Mostra de pessebres uDissabte, a les 18 h, inauguració de la mostra del Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera a la sala d’exposicions municipal. Es podran veure una desena de noves creacions. Oberta fins al 6 de gener. Horari: dijous, divendres i dissabtes, de 18 a 20 h; i diumenges i festius, de 12 a 14 i de 18 a 20 h. Els dies 25 de desembre i 1 de gener, de 18 a 20 h.

«Music on cycles» - Dissabte, a les 18 h. Espectacle itinerant a càrrec de LaDinamo. Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer Gran, carrer del Taquígraf Garriga, carrer del Arbres, carrer de Sant Antoni, carrer de Sant Miquel, carrer de Sant Joan, carrer de Baix, carrer de l’Hospital i plaça de l’Ajuntament. LaDinamo és funk en moviment, és música en bicicletes. Una formació única de músics sobre rodes que trenca esquemes amb un concert itinerant d’alt voltatge i una festa de carrer trepidant a ritme de funk. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.

«Jam de swing» - Dissabte, a les 18.30 h, a la plaça de l’Ajuntament. Una ballada de swing, oberta i gratuïta per a tothom a càrrec del trio Happy Jazz Feetwarmers format per músics de llarga trajectòria dins el món del jazz clàssic. Organització: Moreneta swing.

Xerrada: «25 anys de la plantada del pessebre a la serra del Mas Manader» - Dissabte, a les 19 h, a Can Pasqual. Organització: Col·lectiu Esparreguerí de Recerques.

26a plantada del pessebre a la serra del Mas Manader - Diumenge, a les 9.30 h, sortida de Can Cruselles. Organització: Col·lectiu Esparreguerí de Recerques. Col·laboració: Petjades de Colors.

Vermut popular i quinto de Nadal solidari - Diumenge, a les 11.45 h, a la plaça de la Constitució. Organització: Barraka Alternativa.

«Vertical» - Diumenge, a les 12 h. Espectacle itinerant a càrrec de Brincadeira. Recorregut: plaça de l’Ajuntament, carrer Gran, carrer del Taquígraf Garriga, carrer del Arbres, carrer de Sant Antoni, carrer de Sant Miquel, carrer de Sant Joan, carrer de Baix, carrer de l’Hospital i plaça de l’Ajuntament. Bricadeira és una companyia de percussió que fusiona l’expressió corporal amb la musicalitat. Organització: Ajuntament d’Esparreguera.

FALS

45è Pessebre Vivent el Bages - Dissabte i diumenge, sessió a les 18 h; els dies 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 6 de gener, sessions a les 18 i a les 19 h; i el diumenge 7 de gener, sessió a les 18 h. A les Torres de Fals. Les representacions, amb 24 escenes, tenen una durada aproximada d’una hora. Entrades a la venda només a www.pessebre.cat. Consultar preus i descomptes. Fins a 5 anys i membres del Club Super3 fins a 15 anys, gratuït. Organització: ACR de Fals.

Festa de l’Esperança - Diumenge, a les 12 h, al Grau. Organització: ACR Fals.

GIRONELLA

Market Gironella Vila de Nadal - La tercera edició del mercat de Nadal, que arrenca dissabte, s’allargarà fins al 31 de desembre, s’ubica a la plaça de l’Estació i comptarà amb 22 casetes de fusta que vendran productes artesans, alimentaris i nadalencs. Nom. Avui, a les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, concert amb Tania & David. Dissabte, a les 12 h, a l’Espai el Blat, concert de l’Escola Municipal de Música i l’Aula Associada de Gironella. A les 18 h, al Market a la plaça de l’Estació, concert amb Salva Racero. Diumenge, a les 18 h, a l’Espai el Blat, representació de l’obra de teatre Nua. Radiografia d’un transtorn. En el marc del cicle Culturitza’t. Entrades: 6 euros. A la venda a culturitzat.cat. Divendres i dissabtes, a les 18 i a les 19 h, a l’antiga caserna, espectacle lumínic: La fàbrica de joguines.

GUARDIOLA DE BERGUEDÀ

Quina solidària - Dissabte, a les 22 h, al centre cívic. A càrrec de l’AFI de l’escola Sant Llorenç. Els diners que es recaptin serviran per material escolar i diverses ajudes. Es destinarà la recaptació d’una línia per La Marató. Dues butlletes: 18 euros.

GUIXERS

1a Fira d’hivern - Dissabte, de 10 a 14 h, parades d’artesania i de productes locals, demostració d’oficis tradicionals i plantada de l’arbre de Nadal, amenitzat per la Coral Morunys. Cervesa artesana. Tallers per a nens. Cantada de nadales. Servei de bar. Amenitzat per la Colla Gegantera de Guixers, la Coral Morunys i Esperanceta de Casa Gassia. D’11 a 13 h, al local social, 3r Taller d’iniciació al treball en cuir. S’elaborarà un targeter minimalista. Per a majors de 12 anys. Preu: 16 euros. Inscripcions: 973 49 25 41, ajuntament@guixers.ddl.net o administracio@guixers.ddl.net. A les 14 h, Ollada de Guixers: escudella barrejada i carn d’olla. Preu: 5 euros. Cal haver fet reserva prèvia. A les 16 h, concert amb Trinxats. Durant tot el dia es farà recaptació per La Marató.

Espectacle infantil i cagada del tió uDiumenge, a les 18 h, espectacle amb la companyia Vivim del Cuentu. Es menjaran torrons i es farà un brindis. Es repartirà un calendari personalitzat.

IGUALADA

33a Marató de joguines de la Creu Roja - Divendres, a les 10 h, al vestíbul de l’ajuntament. Organització: Creu Roja a l’Anoia.

Arribada dels tions- Divendres, al passeig Verdaguer, entre ales carrers Òdena i sant Magí. Organització: Ajuntament.

Niu Màgic - Cada dia fins al 24 de desembre, a les 19 h, a la plaça de Cal Font. S’encendrà una bombeta màgica del calendari d’Advent amb els fanalers.

Escenari Màgic - Divenderes, a les 19.15 h, a Cal Font, actuació de l’Agrupació Folklòrica.

Fira de Nadal i el Tió - Divendres, a la tarda; dissabte, matí i tarda; i diumenge, al matí, al nucli antic. Oferirà tot tipus d’articles nadalencs, a més d’artesania i alimentació, entre d’altres. Els dissabtes 9 i 16 de desembre, els infants podran fer cagar el tió a partir de les 18 h.

Concert de Nadal de la coral Gatzara - Dissabte, a les 18 h, al Teatre Municipal de l’Ateneu. Concert dels nens i nenes de la coral. Entrada: 4 euros. Menors de 10 anys, gratuït.

Escenari Màgic - Dissabte, a les 19.15 h, a Cal Font, concert sorpresa.

«Els Pastorets d’Igualada» - Diumenge, a les 18 h; dimarts 26 de desembre, a les 18 h; diumenge 7 de gener, a les 11.45 h; i diumenge 14 de gener, a les 11.45 h, al Teatre Municipal Ateneu. A càrrec de l’Esbart Igualadí, que fa la representació del somni de dos vailets en una nit màgica de Nadal. La recaptació del dia 17 de desembre és per La Marató. Les sessions del 7 i el 14 de gener són en versió curta. Entrades: 8 i 6 euros. A la venda a teatremunicipalateneu.cat.

Escenari Màgic - Diumenge, a les 19.15 h, a Cal Font, amb la Coral Merlet.

Escenari Màgic - Dilluns, a les 19.15 h, a Cal Font, amb l’Escola i Conservatori Municipal de Música d’Igualada.

MANRESA

Pista de gel - Fins al 14 de gener, a la plaça de Sant Domènec. Horaris: entre setmana de 17 a 21 h, últim torn a les 20.30 h; caps de setmana i festius de 10 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, fins a les 20 h, últim torn a les 19.30 h. Matins entre setmana de dies lectius reservats per a grups escolars. Reserves per a grups escolars: ubicmanresa@ubicmanresa.com. No es fa reserva d’entrades per al públic general. Entrades: 7 euros. Organització: Unió de Botiguers i comerciants de Manresa i Ajuntament de Manresa.

37a fira de Nadal i Reis - Fins al 5 de gener, de 10 a 21 h, al primer tram del Passeig Pere III. Tanca el dilluns 25 de desembre. Trobareu els regalets per Nadal i Reis a les paradetes del Passeig. Organització: Associació de Nadalaires.

El tió de Can Font - Divendres, de 18 a 21 h, al Centre de l’Aigua de Can font. Joc de pistes per a famílies pels voltants de la casa amb l‘objectiu de localitzar el tió perdut. Sortida cada 15 minuts. Preu: 5 euros per família o grup (Màxim 6 persones). Cal portar roba d’abric i llanterna. Amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Carretera Santpedor i Pla de desenvolupament comunitari de la federació de veïns de Manresa. Més informació: www.parcdelasequia.cat.

Tallers infantils de creacions nadalenques - Dissabte, d’11 a 13 h, al carrer Àngel Guimerà. Taller per a infants de 5 a 13 anys. S’utilitzaran materials reciclables, pintures i papers de diversos colors i textures per fer motius nadalencs. Organització: Associació de comerciants del carrer Àngel Guimerà.

Artífex Market Puigmercadal - Dissabte, de 10 a 20.30 h, a la plaça Puigmercadal, mercat de Nadal amb parades d‘artesania i proximitat. Matí: actuacions del Mag Pol, El joc dels enigmes del mercat i visita guiada per conèixer els mercats manresans d’abans. Tarda: espai StreamPinball i concert a càrrec de Laia Badrenas. Diumenge, de 10 a 15 h, a la plaça Puigmercadal, mercat de Nadal amb parades d‘artesania i proximitat. Joc d‘escapada d’Els Pastorets, espai StreamPinball, concert a càrrec de Laia Badrenas i cantada a càrrec de Manresa Teatre Musical. Organització: Ajuntament de Manresa i Fundació Turisme i Fires de Manresa. Col·laboració: Associació Somiatruites.

Festa nadalenca a Cal Gravat -Diumenge, a les 11 h, a la plaça Cal Gravat, infants i famílies podran gaudir de la Festa del Tió. Es podrà participar d’aquesta tradició i menjar coca i xocolata. Cal que cada infant porti el seu bastó. Organització: Associació de veïns veïnes de Cal Gravat-Bufalvent.

Benedicció del pessebre de Collbaix -Diumenge, a les 13 h, al santuari de Joncadella. El pessebre de muntanya es portarà a Collbaix el diumenge 24 de desembre. És una tradició que el Centre Excursionista Comarca de Bages té des de fa 62 anys. Més informació: www.ceceb.cat.

NAVARCLES

Fira del Tió i fira solidària - Dissabte, durant el dia, a la plaça de la Vila i al parc Marcel·lí Monrós. Hi participaran l’escola bressol Tinet, l’escola Catalunya, l’institut de Navarcles i l’Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós. Organització: Ajuntament de Navarcles.

Dansa festival de Nadal - Dissabte, a les 19 h, i diumenge, a les 12 h, al teatre auditori Agustí Soler i Mas. El festival anirà a càrrec del ballet jove de Navarcles i Art en moviment. Direcció i coreografia de Loli Rubio.

NAVÀS

Fira del Regal - Dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h, al carrer de l’Església. Parades, decoració nadalenca, activitats i espectacle infantils, tallers de Nadal, actuació de l’escola de Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella.

MOIÀ

Concert de glosa - Dissabte, a les 19 h, al parc municipal.

«Nit de somnis» - Dissabte, a les 22 h, a l’Espai Cultural Les Faixes.

Fira del Tió i Mercat del Trasto - Diumenge, de 10 a 13 h, al parc municipal.

Concert de Nadal - Diumenge, a les 19 h, a l’Espai Cultural Les Faixes. A càrrec de l’Orquestra de Cambra del Moianès.

MONISTROL DE CALDERS

3r pessebre vivent - Dissabte i diumenge, de 18 a 21 h, al carrer Fèlix Estrada. Organització: Grup de teatre del Centre Parroquial.

ÒDENA

«Arriba el tió» - Dissabte, a les 11 h, a la plaça Major. Excursió per anar a buscar el tió de Nadal municipal al Turó del Castell. Al tornar a la plaça els participants faran cagar el tió i rebran una tassa de brou de pollastre. Adreçat a infants de 0 a 12 anys. Cal inscripció prèvia al Whatsapp +34 692 894 467. Organització: Comissió Jove d’Òdena, Gargantua Odenenca.

Inauguració «Nadal al cor» - Dissabte, a les 12 h, a la sala d’actes de la biblioteca Atzavara. Exposició de M. Àngels Oliva Torras. Hi haurà un recital de poemes de l’autora i cantada de nadales per la coral de Santa Maria d’Igualada. Organització: Biblioteca l’Atzavara.

Portada del pessebre - Diumenge, a les 8.30 h, sortida d’Òdena. A les 9 h, sortida del Raval d’Aguilera. La Colla Excursionista Òdena Matinera portarà el pessebre al cim del Puig Aguilera. Cal portar alguna cosa pel pica pica i es farà la recollida de donatius per La Marató.

Campanya de recollida de joguines noves - Des de dilluns i fins divendres, de 9.30 a 11.30 h i de 17 a 19.30 h, al centre cívic del Pla. Del 27 al 29 de desembre, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, al parc de Nadal. Organització: Creu Roja.

OLESA DE MONTSERRAT

Fira de Nadal .- Dissabte, de 9 a 21 h, a la plaça de les Fonts, carrer dels Arbres, Salvador Casas, i plaça Joan Povill. Fira d’artesania, productes nadalencs i actuacions al llarg del dia. Organització: Associació de Veïns Nucli Antic.

Festa infantil de Nadal - Dissabte, a les 11 h, al local de l’Associació de Veïns Les Planes.

Inauguració del pessebre de l’Olivera uDissabte, a les 17 h, a la plaça Fèlix Figueras i Aragay. Amb l’alumnat de l’Escola Municipal de Música.

Exposició «Diorames i pessebres» - Dissabte, a les 18.30 h, a la Casa de Cultura, inauguració. Oberta fins al 7 de gener. Organització: Associació de Pessebristes d’Olesa.

Concert de Nadal -Dissabte, a les 19.30 h, a la Casa de Cultura. Concert nadales europees: Una experiència Europea.

Concert de Nadal - Diumenge, a les 12 h, a la Casa de Cultura. A càrrec dels alumnes del Centre d’Arts Musicals l’Estudi.

PIERA

Fira de Nadal - Dissabte i diumenge, de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h, al Gall Mullat. Hi haurà expositors, productes de regal i una àmplia programació d’espectacles i d’entreteniment per amenitzar l’esdeveniment com tallers, concerts a càrrec de la coral Xicoira i de l’Aula Municipal de Música, una actuació de jazz, espectacle del cagatió i la rebuda del Pare Noel. Organització: Ajuntament de Piera.

Audició de Nadal - Diumenge, a les 12.30 h, al teatre Foment de Piera. Espectacle musical de Nadal a càrrec de l’alumnat de l’Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases. Entrada lliure. Organització: Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases.

PINÓS

«Els Pastorets» - Dissabte, a les 18 h, al local social de Vallmanya de Pinós.

Concert de tardor - Diumenge, a les 18 h, a l’església de la Mare de Déu de Pinós, a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona.

PRATS DE LLUÇANÈS

«Nadal en família» - Pessebre fet per l’Ernest Palau a la plaça de Cal Xiquet. Fins al 6 de gener.

Concert de conjunts instrumentals - Diumenge, a les 12 h, al pavelló municipal. A càrrec de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès. Organització: EMAL.

37è Nadal al carrer: «El pessebre» - Diumenge, a les 18 h, als jardins de Cal Bach i de la Farmàcia Vella. Organització: Escola i AMPA FEDAC Prats.

ELS PRATS DE REI

Pessebre vivent - Diumenge i els dies 26 de desembre i 1, 6 i 7 de gener, a les 18.30 h, al nucli urbà. Des de fa 53 anys és l’escenari de les representacions d’un espectacle on els actors parlen de viva veu i que compta amb música pròpia, obra de mossèn Valentí Miserachs. A banda d’escenes bíbliques, hi ha representació d’oficis antics i també de fer cagar el tió. En acabar, torrada i tall de fuet a la vora del foc. Les representacions comencen puntualment i tenen aforament limitat. Entrades: 10 euros, i 7 euros de 5 a 12 anys, ambdós inclosos.

Es recomana adquirir-les prèviament a www.acrsigarra.cat/pessebreprats.

PUIGCERDÀ

Quina de l’AFA escola Alfons I - Divendres, a les 21 h, al gimnàs de l’escola Alfons I.

Quina de l’Ampa de l’escola Llums del Nord - Diumenge, a les 17 h, al gimnàs de l’escola Alfons I.

Concert de nadales - Dilluns, a les 12.30 h i a les 19.30 h, al gimnàs de l’escola Alfons I.

Lliurament de premis del concurs de poesia de Nadal - Dilluns, a les 12.30 h, a la sala de plens de l’ajuntament.

Festival de Nadal - Dilluns, a les 18 i a les 19.30 h, al Teatre Municipal Casino Ceretà. A càrrec de l’escola Llums del Nord.

Concert de nadales - Dimarts, a les 12.30 i a les 19.30 h, al gimnàs de l’escola Alfons I.

PUIG-REIG

«Els Pastorets» - Dissabte, a les 17 h, al pavelló. Representació dels Pastorets a càrrec de l’alumnat de l’escola Alfred Mata.

Festival de Nadal - Diumenge, a les 11 h, al pavelló. A càrrec de l’alumnat de l’escola Sant Martí.

Concert de Nadal -Diumenge, a les 17.30 h, al pavelló. A càrrec de l’escola Municipal de Música.

RUBIÓ

Fira de Nadal i 9a Trobada de cotxes clàssics - Diumenge, de 10 a 14 h, al Pla de Rubió. Hi haurà parades d’artesans, tallers per a la mainada i la tradicional xocolatada solidària en benefici de La Marató. Es farà un sorteig de productes d’empreses de Rubió i es podrà participar a l’arbre dels desitjos. Després de la concentració de cotxes clàssics, a les 11 h, es farà un recorregut fins les Maioles. Inscripcions gratuïtes: www.rubio.cat.

SALLENT

«L’estel de Nadal» - Dissabte, a les 11 i a les 16.30 h, a la Fàbrica Vella. A càrrec dels alumnes de l’escola Vedruna.

Torronada - Dissabte, a les 17 h, al casal cívic Sallent Centre. Hi haurà cantada de nadales. Organització: Associació Guifré el Pelós.

Fira de Santa Llúcia - Diumenge, de 9 a 20 h, al parc Pere Sallés. Fira d’artesania que omple la vila d’un ambient càlid i festiu. Durant tot el dia hi haurà portes obertes a Ràdio Sallent i cantades populars de nadales a càrrec de l’EMM Cal Moliner. Organització: Agrupament Roques Albes.

Concert de Nadal - Dilluns i dimarts, a les 15 h, a l’escola Torres Amat. Concert a càrrec de l’alumnat de l’escola Torres Amat.

SALO

L’hora del conte - Diumenge, a les 17 h, al local social de Salo. Després del conte La llegenda del Caganer, hi haurà entrega de les cartes al patge reial i a continuació es farà cagar el tió. Cal inscripció prèvia.

SANT ESTEVE SESROVIRES

11a Fira de Nadal - Dissabte, de 10 a 14.30 h, als carrers Pau Costas i Sant Joan.

Festival de patinatge de Nadal - Dissabte, a les 13 h, a la pista coberta Francesc Castellet. Espectacle Disney sobre rodes.

«Al compás de la Navidad» - Dissabte, a les 17, 18, 19 i 20 h, al Centre Cultural Parroquial.

Sortida i col·locació del pessebre -Diumenge, a les 7 h, sortida des de davant del Teatre el Casino per anar a l’Albarda Castellana (1.178 m)

Concert de Nadal - Diumenge, a les 12 h, a la sala d’actes de l’institut Montserrat Colomer. A càrrec de l’Aula de Música.

Festa de Nadal - Diumenge, a les 18 h, al Casal de la Gent Gran.

12a Mostra de dansa de Nadal - Diumenge, a les 18.30 i a les 19.30 h, al pavelló, amb Sesdansa.

SANT FELIU SASSERRA

«Anem a buscar el tió del poble al bosc!» - Dissabte, a les 11 h, al parc dels Castanyers. Organització: Comissió de Festes.

SANT FRUITÓS DE BAGES

Pista de gel - Instal·lada a la plaça de l’Onze de Setembre, estarà oberta fins a 22 de gener. Horaris: de dilluns a dijous, de 17 a 21 h. Divendres, dissabtes, diumenges, vigílies de festius i festius: d’11 a 14 i de 17 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener tancarà a les 19.30 h. Preu: 7 euros. Cal portar guants. En cas de no disposar-ne, se’n podran comprar a la taquilla.

Mercat de Nadal - Dissabte i diumenge, de 10 a 14 h, i de 17 a 21 h, al Cobert de la Màquina de Batre. Parades d’artesania, gastronomia i comerç local. Servei de cafeteria i xocolata desfeta. Tren Espress d’Orient. Taller de Lego. Servei de creps i vi calent. Dissabte, de 10 a 11 h, benvinguda al mercat. D’11 a 12 h, programa ràdio Sant Fruitós amb el Pare Nadal i la Mare Nadal. De 12 a 14 h, cagatió. De 17 a 18 h, hora del conte. De 18 a 19 h, patinatge club Cefar. De 19 a 20 h, concert Passabarrets. Diumenge, de 10 a 11 h, benvinguda al mercat. D’11 a 12 h, arribada del patge reial. De 17 a 18 h, escola de música. De 18 a 19 h, club de la guitarra. De 19 a 20 h, cantada de nadales amb el grup La Tercera Joventut. Més informació: www.santfruitos.cat.

Gimcana «Els tions de Sant Fruitós» - Dissabte, a les 11 i a les 12 h, amb sortida des del Cobert de la Màquina de Batre. En acabar la recerca dels tions, els infants podran fer-lo cagar. Organització: Sant Fruitós Comerç Actiu amb a col·laboració de l’AEiG Trifènics.

Pujada del pessebre a l’ermita de Sant Valentí - Dissabte, a les 19.15 h, des de la plaça de l’Església. Organització: Grup Excursionista Posa’t en Marxa.

«El conte de Nadal» - Diumenge, a les 18 h, al teatre Casal Cultural. Versió del Conte de Nadal amb l’esbart Som Riu d’Or. Entrada lliure amb taquilla inversa en benefici de La Marató.

Taller per a adults d’arbres de Nadal - Dilluns, a les 18 h, a la biblioteca. Creació d’un arbre per decorar la llar amb Irregular Stone. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.

SANT JOAN DE VILATORRADA

Mercat de Nadal - Dissabte, de 16.30 a 20.30 h; i diumengE, de 10 a 14 h, a la plaça Major. El dissabte hi haurà la visita del Fumera. Organització: Ajuntament de Sant Joan i Associació Cavalcada de Reis.

Cantada de nadales - Dissabte, a les 18.30 h, a la plaça de la ludoteca. A càrrec dels centres d’educació de Sant Joan.

Sevillanes i villancicos - Dissabte, a partir de les 19.30 h, a la sala de cultura de Cal Gallifa. Organització: Casa de Andalucía de Manresa.

«Poble de conte» i caga tió - Diumenge, de 10.30 a 14 h, a la zona de les fàbriques i Cal Gallifa. Organització: Ajuntament de Sant Joan amb la col·laboració de la Nit de la Carbassa, els geganters de Sant Joan i la companyia Anderdocs.

Nadal de musical - Diumenge, a les 18 h, a l’ateneu La Verbena. Un emotiu viatge pels originals de Disney i Broadway. Entrades: 10 euros.

SANT SALVADOR DE GUARDIOLA

Concert de Nadal - Dissabte, a les 12 h, a la Sala (espai polivalent). A càrrec de l’Escola de Música Municipal La Sala. Gratuït.

Festa infantil: «Llum negra» - Dissabte, de 17.30 a 19 h, a la Masia del Calvet (primer pis). Hi haurà la visita del Pare Noel. Servei de bar. Inscripció: 2 euros per infant, el mateix dia. Organització: Associació de Veïns del Calvet.

Concert «Nadal amb ritme» - Dissabte, a les 21 h, a la Sala (espai polivalent), amb la Coral de Salelles i la Capella de Música Burés. Activitat gratuïta.

Festa de Nadal de l’escola Montserrat - Diumenge, d’11 a 14 h, a l’exterior del pavelló municipal. Matinal familiar amb diferents activitats nadalenques amb tallers i manualitats, una rifa, jocs de cucanya i malabars, espectacle d’animació, el tió. Hi haurà servei de bar. Organització: AFA Montserrat i alumnat de 6è.

Visita del patge reial - Dilluns, al matí, el patge Rustus visitarà els alumnes de l’escola Montserrat i els usuaris del Centre de Dia La Masia.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

Pessebre Vivent de la FEDAC - Divendres, a les 18 h, al parc Plaça Catalunya. Organització: FEDAC Sant Vicenç.

Fira de Nadal - Dissabte i diumenge, durant tot el dia, al centre de la població. Parades, artesans, espectacles, tallers, animació i activitats al carrer. Organització: Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet.

Col·locació del pessebre al cim del Puigsoler - Diumenge, memorial Ramon Giralt i Calsina. Més informació: 93 833 10 97 i cesvcastellet.wixsite.com/index. Organització: Centre Excursionista Sant Vicenç de Castellet.

21a jornada de 12 hores de modelisme ferroviari - Diumenge, de 10 a 14 i de 16 a 20 h, al local social d’ASVICAF. Festa del soci i col·laboració amb La Marató. Organització: ASVICAF.

Caga Tió - Diumenge, a les 16.30 h, sortida de la plaça Onze de Setembre fins a la plaça de l’Ajuntament. Organització: Colla de Geganters.

SANTA MARGARIDA DE MONTBUI

Marató de recollida de joguines noves - Dissabte, de 10 a 14 h, al CCC La Vinícola i als partits Futbol Sala Montbui (punt de recollida a Mont-aQua). Activitat organitzada per Creu Roja Anoia.

Fira de Nadal - Dissabte, de 10 a 15 h, al centre comercial urbà Boulevard. Artesans, entitats i el comerç de Montbui obert. Jocs infantils, tió gegant, xocolatada, banda de música itinerant... Taller d’embolcalls sostenibles, dirigit al públic adult. Carpa de la UEM: concurs de dibuix, el follet del Tió de la UEM, concurs d’aparadors. Petita cercavila dels Gegants a càrrec de la Colla El Xaragall, d’11.30 a 12 h.

Lliurament de premis del 12è concurs d’aparadors nadalencs - Dissabte, de 10 a 12.30 h, vot popular a la Fira de Nadal. A les 13 h, lliurament de premis als millors aparadors amb les autoritats municipals.

Arribada del patge Hammend i la patgessa Alika - Dissabte, a les 17 i a les 19 h, sala auditori Mont-Àgora. Espectacle Dancing Christmas, ball urbà ambientat en el Nadal. A continuació, arribada dels patges reials, Hammend i Alika. Capacitat completa. De 18.30 a 19 h, al pati de l’escola García Lorca els patges i patgesses atendran tots els infants que vulguin parlar amb ells. Cap a les 20.30h, els patges i les patgesses faran un recorregut pels carrers del municipi.

Pessebre vivent a l’estola Montbou - Dissabte, a les 17.30 h, al pati de l’escola Montbou. Representació a càrrec dels alumnes de l’escola, amb la col·laboració de les seves famílies.

31ns Jocs interculturals nadalencs - Diumenge, de 9 a 14 h, a Mont-aQua. Diferents competicions esportives de base: esport escolar, futbol sala, handbol, taekwondo i gimnàstica rítmica.

«Fem cagar el tió» - Dilluns, de 17 a 19 h, al Centre Obert El Pi.

SANTA MARIA D’OLÓ

9è Pessebre vivent -Dissabte, de 18 a 19.30 h; i diumenge, de 18 a 19 h, al nucli antic. Preu: 7 euros.

Concert de Nadal uDiumenge, a les 12.30 h, a l’Espai Hemalosa. A càrrec dels alumnes de l’Aula de Música.

SANTPEDOR

Concert de Nadal - Dissabte, a les 11 i 12 h, a l’auditori Convent de Saant Francesc. A càrrec dels alumnes de l’escola de música. Organització: Escola Municipal de Música.

Pessebre vivent - Dissabte, a les 18 h, a l’escola Llisach. Més informació a www.escolallissach.cat. Organització: AMPA i Escola Llissach.

Comerços oberts - iumenge, tot el dia. Organització: CUSA.

Espectacle de dansa - Diumenge, a les 18 h, a Cal Llovet. El Mag d’Oz a càrrec del Casal Cultural Dansaires Manresans. Entrades: 5 euros. La recaptació anirà per La Marató.

Concert de Nadal - Dilluns, a les 18.30 h, a la plaça Gran U d’Octubre. A càrrec de les corals de nivell elemental de dilluns. Organització: Escola de Municipal de Música.

LA SEU D’URGELL

Nadales al carrer - Dissabte, a les 12 h, al Punt Màgic Espai de la Música (plaça de les Monges). A càrrec de l’Escola Municipal de Música, Conservatori de Música dels Pirineus i Taller de Decoració de Nadal.

La poció dels Minairons amb Menja’t l’Alt Urgell - Dissabte, a les 12 h, a la plaça Patalín. Organització: Menja’t l’Alt Urgell.

Ruta per la Seu Màgica amb els Minairons- Dissabte, a les 18 h, sortida des de l’Espai Ermengol. Cal inscripció prèvia.

Concert de Nadal - Diumenge, a les 18 h, a la catedral de Santa Maria d’Urgell. A càrrec de cors de l’escola de música/conservatori, coral Sígnum, Caterva, Encoratjades, Veus de la Seu, cor de l’Esplai de la Gent Gran i Orquestra de Cambra Cadí. A benefici del Taller Claror i Càritas. Col·laboració: 5 euros.

SOLSONA

Venda de joguines solidàries - Divendres, de 9 a 19 h, a la plaça del Camp. Organització: alumnat d‘Activitats Comercials de l’escola Arrels II i Fundació Volem Feina.

Cantada de nadales al carrer- Divendres, a les 10.30 h, a càrrec de l’alumnat de l’escola Arrels I.

«Els Pastorets de l’escola Arrels I» - Divendres, a les 15 h, al Teatre Comarcal. Representació a càrrec de l’alumnat de 4t. Activitat oberta a les famílies.

Lliurament de premis del Consell Esportiu del Solsonès - Divendres, a les 18 h, a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut.

Lliurament del 4t Premi Solsonès - Divendres, a les 20 h, al pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès, acte de lliurament del premi. Organització: Consell Comarcal del Solsonès, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Gala de Nadal de l’Escola de Dansa Solsona - Dissabte, a les 21 h, a la sala polivalent. Entrades a www.entradessolsones.com. Activitat organitzada en benefici de La Marató.

Concert de Nadal de l’Escola Municipal de Música Joan Roure - Diumenge, a les 12 h, a la sala polivalent. Amb les formacions de cant coral i instrumentals i la col·laboració de l’Orfeó Nova Solsona.

Festival de patinatge artístic - Diumenge, a les 17 h, al pavelló vell. Amb música en directe. Preu: 5 euros a partir dels 10 anys. Activitat organitzada en benefici de La Marató. Organització: Club Patinatge Solsonès.

SÚRIA

Concert de Nadal - Divendres, a les 18 h, a la sala d’actes de la residència Bell Repòs. A càrrec de l’Escola Municipal de Música.

Taller de Nadal - Dissabte, a les 11 h, a la biblioteca pública. Fes la teva manualitat de Nadal. A partir de 5 anys. Places limitades. Inscripcions a la biblioteca pública.

Festa de Nadal - Dissabte, a les 11 h, al Pou4-SAS. Activitat infantil L’arbre dels desitjos, dinar obert a tothom i visita sorpresa. Organització: Societat Atlètica de Súria.

Fira de Nadal i fira d’entitats - Diumenge, a partir de les 10 h, al centre urbà. A les◦ 11.30 h, a la plaça de la Serradora, concert de la Societat Coral La Llanterna per La Marató. A les 12 h, a la caga tió.◦ Altres activitats: botigues obertes, sorteig de xecs regal per comprar als establiments comercials adherits, cantades de nadales de la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música i de la Societat Coral La Llanterna, patge reial, 2n Mercat Solidari de Joguines de l’escola Francesc Macià per La Marató, parades de les entitats de la vila, tallers per a infants i adults, nadales, coca i xocolata, competició d’escacs i altres activitats. Organització: Ajuntament de Súria i Súria Punt Comercial,

Cantada de nadales - Diumenge, a la residència Bell Repòs. Cantada a càrrec de la coral Sòrissons de l’escola municipal de música. Organització: Escola Municipal de Música i Residència Bell Repòs.

VILANOVA DEL CAMÍ

4t Trobations - Fins al 22 desembre. Cal recollir el mapa als forns de pa o a la llibreria +KLlibres, omplir-lo i portar-lo el dia 31 de desembre a la plaça del mercat. S’obtindrà un petit obsequi i s’entrarà en el sorteig de 3 tauletes i 12 lots de material escolar. Organització: regidoria de Cultura.

Nadal solidari - Dissabte i diumenge, de 10 a 21 h, paradetes d’associacions i entitats amb finalitats solidàries. Tallers, activitats, exhibicions i actuacions durant tot el cap de setmana. Organització: regidoria de Solidaritat.

VECIANA

Tió als boscos de Sant Gabriel - Diumenge es farà la cerca del tronc màgic.

Subscriu-te per seguir llegint

TEMES