Més de 100 vehicles desborden la I Trobada de Clàssics de Pujalt

Una moto Ravat del 1926 s’endú el premi al vehicle més antic, un Simca 1200 del 1977 el de més ben restaurat i un Seat Màlaga del 1991 de Palafolls al vingut des de més lluny

Jordi Badia Perea

Més de 100 vehicles i unes 700 persones van desbordar ahir totes les previsions que els organitzadors de la I Trobada de Clàssics de Pujalt s’havien fet i que ja els últims dies havien anat modificant a l’alça. Una moto Ravat de l’any 1926, un Simca 1200 del 1977 i un Seat Màlaga del 1991 es van endur els tres premis previstos per al vehicle més antic, al més ben restaurat i al vingut des de més lluny, respectivament.

Joan Solé amb la seva Ravat de l’any 1926 | JORDI BADIA PEREA

Joan Solé amb la seva Ravat de l’any 1926 | JORDI BADIA PEREA / JOrdi badia perea. pujalt

L’alcalde, Pere Massana, el regidor Joan Coletas i el promotor de la Trobada, Albert Esteve, es mostraven satisfets per «l’èxit espectacular» que havien assolit sense gairebé proposar-s’ho. «Es tractava de cobrir un buit que ens havia sorgit al programa de la Festa Major», va explicar Massana. «Amb en Coletas dèiem que si arribàvem a 40, ja faríem prou», va recordar Esteve. Però, des de la setmana passada ja van veure que el ritme d’inscripcions s’havia accelerat. I ahir, encara els van aparèixer força vehicles sense previ avís.

«No hi haurà prou poble»

Els carrers de Sant Andreu i de la Bassa no van ser prou llargs per encabir tots els vehicles i els organitzadors van haver d’habilitar l’espai de la bàscula, darrere de l’església. Un dels participants va exclamar sorprès i admirat per la cua que s’havia format per entrar al recinte que «no hi haurà prou poble per ficar tants cotxes!».

Els visitants van poder veure cotxes i motos de multitud de marques històriques. Hi havia els clàssics Seat 600 i els populars Escarabat, potser els més nombrosos, però també un Ferrari del 1991, un Mehari del 1983 o un MG del 1975, entre els cotxes, i les Bultaco, Montesa, Lambretta i Vespa, entre les motos. També s’hi va veure un camió Pegaso Europa del 1975 i un tractor Ursus, del 1952.

Joan Solé, de l’Astor, va guanyar el premi al vehicle més antic, una Ravat ER21 350 de l’any 1926 «que vaig restaurar jo mateix. Ara fa temps que no la faig anar, però només caldria netejar el carburador i ja la faríem córrer», va assegurar. Hi va dur 5 motos més, una Guzzi del 1948, una Becane 125 del 1954, una Cota del 1978, una Sherpa del 1980 i una Ossa del 1981.

El vehicle més ben restaurat va ser un Simca 1200 del 1977. El seu propietari, Rafael García, veí de Terrassa i amb casa a Sant Ramon, el va adquirir «fa cinc anys. Vaig estar dos anys i mig per restaurar-lo i ara en porto dos i mig més gaudint-lo» de trobada en trobada.

El darrer premi va ser per al vehicle que havia vingut de més lluny, un Seat Màlaga Injection del 1991 que va fer els 160 km que hi ha entre Palafolls i Pujalt.

Ruta pels cinc pobles

En l’acte de lliurament de premis, Esteve va agrair l’assistència de tots els participants i va anunciar que la Trobada tindrà continuïtat.

De fet, estudien donar-li entitat pròpia. Una de les possibilitats seria fer una ruta pels cinc pobles del municipi (Pujalt, Conill, l’Astor, Sant Pere de Vilamajor i la Guàrdia Pilosa) al mes de maig.