El Parc agrari de la Conca d'Òdena té a punt un obrador que el puguin compartir petits productors

L'equipament s'instal·la a Jorba i la voluntat és posar-lo en funcionament el 2024. Ara es busquen elaboradors d’aliments interessats a fer-lo servir

La nova nau de l'obrador del Parc Agrari de la Conca d'Òdena

La nova nau de l'obrador del Parc Agrari de la Conca d'Òdena / PACO

Enric Badia

Enric Badia

Un obrador amb un ús compartit. Un únic equipament per elaborar productes làctics i conserves vegetals, que reuneixi totes les condicions de seguretat sanitària, i que el puguin utilitzar diferents elaboradors. Una solució per a la pagesia. Amb aquesta idea s'ha preparat, les obres de construcció ja està enllestida i queda fer l'equipament interior, el nou espai que els responsables del Parc Agrari de la Conca d'Òdena voldrien posar en servei aquest 2024. Els organitzadors preparen una reunió amb productors per exposar el projecte, mirar l'interès que hi pot haver i poder-lo posar en marxa.

L’obrador compartit del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, situat a Jorba, ja té l'edifici enllestit. És una nau de 400 m² de superfície. Ara s’està treballant per dotar-lo de la maquinària necessària i els permisos corresponents per poder treballar com a obrador de productes làctics i vegetals. Amb l'edifici fet, ara falta omplir-lo d'activitat. Per tal de conèixer quines persones estarien interessades a fer-ne ús, el Parc Agrari ha convocat pel dimarts 21 de novembre a les 18.30 h una jornada de treball amb productors, elaboradors i transformadors agroalimentaris interessats a fer-lo servir. L’objectiu de la trobada és implicar els usuaris en el funcionament, usos i normativa de l’obrador per tal que sigui un projecte impulsat col·lectivament.

L’obrador permetrà transformar matèries primeres per a obtenir productes elaborats i posar-los a disposició del consumidor, amb tots els permisos i requisits tècnics i sanitaris. Al nou obrador compartit de Jorba s’hi podran elaborar tota mena de productes làctics (formatges, iogurts, mató, etc.) i també vegetals (conserves vegetals i de fruites, confitures, mel, entre d'altres elaboracions). Disposarà de cuina, piques, taules de treball, càmera freda, equipaments específics per a la producció de làctics, i d’un “picking place” per a recollida de les comandes.

L’obrador compartit de Jorba, que es preveu que entri en funcionament l’any 2024, ajudarà a tirar endavant projectes que necessiten una infraestructura d’elaboració i que no tots els emprenedors es poden permetre als inicis de l’empresa. L’objectiu és que, un cop consolidin la seva activitat, puguin disposar del seu propi obrador.

Les persones interessades a assistir a la reunió de treball del dia 21 només cal que omplin el formulari que apareix a la web del Parc Agrari de la Conca d’Òdena: www.parcagrarico.cat