Anuari 2023: Condemnat a 23 anys de presó per matar la seva exdona asfixiant-la a Manresa

La jutgessa considera que l’acusat no tenia afectades les seves capacitats cognitives en el moment del crim 

La declaració de l'acusat d'asfixiar la seva exdona a Manresa durant el judici a l'Audiència de Barcelona

La declaració de l'acusat d'asfixiar la seva exdona a Manresa durant el judici a l'Audiència de Barcelona / ACN

Redacció

Un dels casos de violència masclista més recents que va tenir lloc a Manresa, l’abril del 2021, quan un home va asfixiar la seva dona amb paper de plàstic transparent fins a arribar a provocar-li la mort, s’ha resolt a l’Audiència de Barcelona amb una condemna de 23 anys de presó per a l’acusat

Els fets van tenir lloc el 14 d’abril del 2021 quan l’acusat havia coincidit amb la seva exdona a l’escola de les dues filles i li va demanar que l’acompanyés al seu domicili per recollir una documentació per fer la declaració de la renda. Va ser allà on presumptament la va matar. Després va marxar i va intentar suïcidar-se.

La jutgessa va ratificar el mes d’octubre la declaració de culpabilitat per unanimitat del jurat popular. També va subratllar el fet que queda provat que l’autor del crim masclista es va aprofitar «de la confiança» que la víctima li tenia com a exparella en citar-la a l’antic domicili familiar i avala el fet que no acceptés que ella tingués una nova relació com a motivació de l’assassinat. També coincideix que l’acusat no tenia afectades les seves capacitats cognitives i que havia planificat la seva mort dies abans. 

Així, la jutgessa coincideix en el fet que els testimonis i les proves que es van aportar durant el judici -les cartes, el material trobat a la maleta com ara el film, i els missatges al mòbil de l’acusat, entre d’altres- permeten concloure que l’acusat és l’autor de l’assassinat amb traïdoria i acarnissament, alhora que ordena que se li apliqui els agreujants de parentesc i de gènere.

En aquest sentit, manté la pena de privació de la pàtria potestat sobre les seves filles menors i ordena també la prohibició d’aproximar-se a menys de mil metres d’elles, ja sigui l’habitatge, llocs d’estudi o espais que freqüentin, i de qualsevol mitjà (informàtic, telefònic, visual o verbal) durant un període superior a 10 anys a la pena de presó imposada. També aplica una mesura similar amb els pares de la víctima, però per a un període superior a 5 anys després de la condemna i ho complementa amb l’ordre de llibertat vigilada durant deu anys posteriors a complir la pena.

La jutgessa li ha imposat una condemna de 23 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament i una indemnització de 200.000 euros per a cada filla en comú i de 140.000 euros per als pares de la víctima.

Subscriu-te per seguir llegint