Gimnàstica artística

Anuari 2023: L’Egiba fa una gran temporada que el projecta a l’any olímpic

El bronze europeu i la final mundial de Thierno Diallo, la Lliga Iberdrola de l’equip femení i els dos estatals alhora, mostres d’una gran generació

Els components de l'Egiba, durant la recepció que se'ls va fer a l'Ajuntament de Manresa

Els components de l'Egiba, durant la recepció que se'ls va fer a l'Ajuntament de Manresa / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

El 2023 ha viscut una successió d’èxits per a la gimnàstica artística de casa nostra, centrada en el Club Egiba de Manresa, que no tenen precedents. És cert que aquest esport ja havia tingut reprensentants als Jocs i medallistes europeus, com l’enyorat Andreu Vivó i més tard Thierno Diallo. També que el combinat femení havia guanyat una Lliga Iberdrola i havien caigut titols estatals. La dificultat dels darrers mesos, però, és que ha arribat tot de cop, la qual cosa deixa clara la bona feina i la gran generació de gimnàstes que tenim.

Novament, Thierno Diallo, que per tercer cop ha guanyat el premi a millor esportista manresà, ha estat una nau insígnia. El manresà va penjar-se el bronze en paral·leles en els Campionats d’Europa de l’abril a Antalya i va disputar la final del concurs general dels Mundials d’Anvers. A més, amb el combinat estatal, van assolir una plaça per als Jocs de l’any vinent a París, la segona cita olímpica de la seva carrera, després de la de Tòquio.

També ell va encapçalar l’equip masculí que va guanyar el Campionat d’Espanya el juliol a Pamplona, un certàmen en el qual el conjunt femení també va vèncer, la qual cosa feia signar un doblet espectacular.

I és que les gimnastes, liderades per una gran Laia Font, que també va ser als europeus d’Antalya i als Mundials d’Anvers, han estat les millors de l’any. Van assegurar el triomf a la Lliga Iberdrola en la final disputada a Alcoi. L’any també va viure el retorn d’una altra gironellenca com Font, Lorena Medina, després de la seva lesió del 2022. Ella va ser peça clau per als èxits grupals i, juntament amb la germana de Laia, Carla Font, es van penjar la medalla de bronze en els Jocs Universitaris de Chengdu. A part, en categories inferiors, Álvaro Giráldez i Aitor Gómez van participar en el Mundial i els Jocs de la Joventut. El millor del cas, és que tots ells són molt joves, tenen marge de progressió i el futur és seu.