Anuari 2023: Mor un menor i el seu oncle en un accident de quad a Talamanca

El vehicle es va precipitar per un desnivell d’uns 50 metres en una pista forestal del camí de les Generes, a Talamanca

El quad accidentat en una pista forestal de Talamanca

El quad accidentat en una pista forestal de Talamanca / ACN

Redacció

Un dels sinistres més tràgics d’aquest 2023 va ser el que es va saldar amb la vida de dos veïns de Sant Fruitós en un accident de quad en una pista forestal de Talamanca el passat 23 d’abril. Les víctimes mortals van ser el conductor i l’acompanyant del quad, Abel Cayuela, de 30 anys, i Àlex Pérez Cayuela, de 12, que eren oncle i nebot. El jove era estudiant de sisè de l’escola Monsenyor Gibert de Sant Fruitós de Bages. 

L’accident es va produir quan el quad es va precipitar per un barranc del camí de les Generes, al municipi de Talamanca. El vehicle es va precipitar per un desnivell de més de 50 metres i, a conseqüència de la caiguda, el conductor i l’acompanyant van morir.

L’avís va arribar minuts després de les set del vespre i es van activar diverses unitats de Mossos, Bombers i el SEM. Les dues víctimes es trobaven en una zona de difícil accés i, quan hi van poder arribar, la metgessa forense en va certificar la mort dels dos ocupants del quad. 

Arran de l’accident, es van activar vuit dotacions dels Mossos d’Esquadra i sis de terrestres dels Bombers, així com dos helicòpters i personal del GRAE d’Olot i Cerdanyola del Vallès. També hi van acudir tres unitats, l’helicòpter medicalitzat i un equip de psicòlegs del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els Mossos van obrir una investigació per esclarir les causes de l’accident.  

Després de l’incident, l’Ajuntament de Sant Fruitós va habilitar l’espai Nexe Jove com a punt de trobada de la família.

Concentració de suport

Més d’un centenar de persones van mostrar l’endemà de l’accident el seu condol als familiars dels dos veïns de Sant Fruitós de Bages que van perdre la vida. Els veïns van recordar les dues víctimes, Abel Cayuela, de 30 anys, i Àlex Pérez Cayuela, de 12, oncle i nebot, amb un sentit minut de silenci que va omplir la plaça de la Vila.

La concentració de suport, convocada per l’Ajuntament, va comptar amb l’assistència de familiars directes de les víctimes, que en tot moment van estar acompanyats per l’alcaldessa de Sant Fruitós, Àdria Mazcuñán, i altres regidors del consistori. Després del minut de silenci, els familiars van dedicar un sincer agraïment als veïns que els van oferir el seu suport després de l’accident. La majoria d’assistents no tenien paraules, només llàgrimes i mostres de condol als familiars i amics més propers.

Subscriu-te per seguir llegint