Jordi Pujol segueix en observació per determinar si tindrà seqüeles d'ictus

L'equip mèdic responsable de l'expresident ha explicat que en 24-48 hores es veuran les possibles seqüeles

L'expresident Jordi Pujol en un homenatge a Ramon Trias Fargas

L'expresident Jordi Pujol en un homenatge a Ramon Trias Fargas / SILVIA JARDI/ACN

ACN

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol està despert i en observació per poder determinar, en el termini d'un o dos dies, si li poden quedar seqüeles de l'ictus que va patir, però en tot cas no hi ha risc per a la seva vida, si no apareixen complicacions. Així ho ha informat en una roda de premsa l'equip mèdic de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona que ha intervingut Pujol de l'ictus isquèmic que va patir dilluns passat.

L'expresident català i líder de l'extinta CiU va ingressar a Sant Pau a les cinc de la tarda de dilluns passat procedent de l'Hospital de Barcelona per una obstrucció aguda en una artèria cerebral, la simptomatologia de la qual va començar a les 11 del matí d'ahir amb un trastorn del llenguatge.

Malgrat tenir 92 anys, l'equip mèdic, d'acord amb la família de l'expresident, va acordar sotmetre'l a una intervenció per retirar el trombe, perquè estava "en bones condicions prèvies malgrat la seva edat" i dins les 8 hores des de l'inici de símptomes, ha explicat el doctor Joan Martí Fàbregas, director d'unitat d'ictus de Sant Pau. Així, l'equip mèdic li va aplicar un tractament endovascular, que va consistir en l'extracció mecànica del trombe a través de l'artèria femoral.

"En aquests moments està en observació en la unitat d'ictus; no existeix un risc vital però cal esperar entre 24 i 48 hores per veure el seu estat neurològic i si queden seqüeles, per la qual cosa és prematur establir un pronòstic", ha indicat per la seva banda el doctor Albert Lleó, director del servei de neurologia de Sant Pau.

L'especialista ha precisat que encara és primerenc per valorar si ha recuperat el llenguatge íntegrament perquè, si bé està conscient, encara segueix sota l'efecte de la medicació sedant. Al llarg de la jornada d'avui se li farà un altre TAC cerebral per comprovar el seu estat i, si no apareixen complicacions, l'ingrés podria durar entre 3 i 7 dies aproximadament, ha augurat l'equip mèdic.