Manifestació del 8M a Barcelona: hora i recorregut

Imatge d'arxiu de l'edició anterior de la manifestació pel 8M a Barcelona

Imatge d'arxiu de l'edició anterior de la manifestació pel 8M a Barcelona / QUIQUE GARCÍA

EFE

Barcelona es mobilitzarà, un any més, el pròxim 8M per commemorar el Dia Internacional de la Dona. L'Assemblea 8M, l'espai unitari de coordinació dels feminismes per a la jornada del 8 de març, ha convocat vaga "contra el sistema cisheteropatriarcal, racista i classista", així com una manifestació pel Dia de la dona que sortirà de plaça Universitat de Barcelona a les 18:30 hores i acabarà en el passeig Lluís Companys.

"Cridem a la mobilització de totes en una vaga feminista de quatre eixos: de cures, de consum, estudiantil i laboral durant el dia 8 de març, a més de la participació en els actes que s'organitzen a tot el territori amb caràcter reivindicatiu i combatiu", han explicat en un comunicat.

La manifestació del 8M a Barcelona té previst transcórrer de plaça Universitat a Gran Via, plaça Tetuan, passeig Sant Joan i, finalment, pel Lluís Companys, on es farà la lectura del manifest.

Manifestació d'estudiants

D'altra banda, el col·lectiu Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants han fet una crida a buidar les aules en el marc d'una vaga estudiantil feminista per a la jornada. Així mateix, hi ha convocada una manifestació que arrencarà a les 12 del migdia a Plaça Universitat.

Fins ara, també el comitè confederal de la CGT de Catalunya, tercer sindicat en nombre d'afiliacions, ha convocat per a aquest 8 de març vaga general feminista de 24 hores contra l'explotació patriarcal.