Un tren de la línia R3 de Rodalies s'ha avariat aquest dissabte al matí a tocar de l'estació de la Molina i ha obligat a evacuar els 80 passatgers del comboi. L'avís de la incidència s'ha rebut a les 09.53 hores després que el tren s'aturés a uns 800 metres de l'estació de la Molina, en direcció Planoles (Ripollès) i just abans de l'entrada al túnel de Toses. Sobre les 16.00 hores d'aquest dissabte la circulació de trens de la línia R3 de Rodalies de Catalunya ha quedat restablerta després d'unes quatre hores sense servei.

En el moment de l'avaria, Protecció Civil ha activat la prealerta del Ferrocat i Adif ha demanat ajuda als Bombers de la Generalitat per evacuar el passatge, majoritàriament gent gran. Cinc dotacions dels Bombers s'han desplaçat a la zona i han ajudat els afectats a recórrer a peu el tram fins a l'estació, situada a 1.420 metres d'altura i dins el terme municipal d'Alp (Cerdanya).

Posteriorment, els Bombers han utilitzat els seus vehicles per traslladar els 80 passatgers fins al bus habilitat per la companyia ferroviària. La línia R3 es troba interrompuda entre Planoles i Puigcerdà i Renfe està intentant retirar el comboi espatllat, afectat per una "avaria mecànica". No s'ha pogut habilitar un servei alternatiu per carretera davant la manca de busos en coincidir un cap de setmana amb el festival Primavera Sound, el Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Montmeló i el pont de la Segona Pasqua, segons ha indicat la companyia ferroviària.