Aragonès canvia el Govern: Laura Vilagrà ascendeix a vicepresidenta

A més del nou rol de la santpedorenca, que fins ara era la consellera de Presidència, el president també ha anunciat la creació d'una nova viceconselleria d'Estratègia i Comunicació, que ocuparà Sergi Sabrià

El president sol·licita comparèixer aquest dimecres al Parlament per informar dels canvis 

El president del Govern, Pere Aragonès, i Laura Vilagrà

El president del Govern, Pere Aragonès, i Laura Vilagrà / Rubén Moreno / Govern

Quim Bertomeu

Cop d'efecte de Pere Aragonès per encarar el darrer any de la legislatura. El president de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts un canvi al Govern: la consellera de Presidència, la santpedorenca Laura Vilagrà, ascendeix a vicepresidenta i Sergi Sabrià es converteix en el nou viceconseller d'Estratègia i Comunicació, un càrrec de nova creació.

És el tercer canvi de Govern que fa Aragonès durant els seus gairebé tres anys de mandat. El primer va ser a l'octubre del 2022, quan Junts va deixar la Generalitat i va haver de remodelar la meitat del seu gabinet. El segon va ser el juny del 2023, quan va canviar tres consellers buscant un revulsiu després dels mals resultats d'ERC a les eleccions municipals.

Aragonès ha comparegut aquest dimarts des de la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat per explicar com enfoca aquest darrer any de legislatura. El cap del Govern ha reiterat aquest dilluns la intenció d'esgotar la legislatura i convocar les eleccions catalanes "quan toquen", és a dir, el febrer del 2025. "En aquests moments no tinc cap element per canviar la decisió [...]. teníem una legislatura completada des de fa gairebé 15 anys", va defensar ahir, dilluns, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Aquesta tarda, Aragonès ha sol·licitat comparèixer aquest dimecres al Parlament per informar dels canvis.

Tot això després que ERC hagi avalat aquest dissabte Aragonès com a candidat de nou del partit a les eleccions al Parlament