Montero reclama "canvis profunds" a la RFEF davant la "protecció" que creu que ha rebut Rubiales per part de companys

La ministra d'Igualtat defensa la "contundència" del govern espanyol

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, a la tribuna del Congrés

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, a la tribuna del Congrés / Congrés dels Diputats

ACN

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha reclamat "canvis profunds" a la RFEF i ha assegurat que això és precisament el que demana la societat en veure "la reacció de protecció per part de companys" al fins ara president de l'ens, ja suspès, Luís Rubiales. En declaracions a Catalunya Ràdio Montero no ha volgut concretar si caldria també que dimitissin els dos seleccionadors tant de l'equip masculí com femení, Luís de la Fuente i Jorge Vilda, respectivament, però ha insistit que calen "canvis profunds". A més, la ministra ha defensat l'actuació "contundent" del govern espanyol en tot l'afer i ha remarcat que era la seva "obligació".

Montero confia que Rubiales no pugui seguir mes al capdavant de la RFEF i ha assenyalat que aquest és "el clamor social de tota la societat i de les jugadores". En aquesta línia, ha dit que cal una "reacció exemplar" davant el petó no consentit de Rubiales a una jugadora, Jenni Hermoso, a la celebració després de la final del Mundial.

La ministra ha volgut traslladar tot el suport a Hermoso i ha assegurat que el discurs de Rubiales per anunciar la seva no dimissió va ser una reacció treta "del manual del masclista".