ERC presentarà al·legacions a les ordenances fiscals de l'Ajuntament d'Igualada per "evitar la pujada d'impostos"

Enric Conill diu que és un augment "injust, desproporcionat i abusiu" i anima la ciutadania a fer el mateix

La sala de plens de l'Ajuntament d'Igualada durant el ple en què s'han d'aprovar els pressupostos per al 2024

La sala de plens de l'Ajuntament d'Igualada durant el ple en què s'han d'aprovar els pressupostos per al 2024 / ACN

ACN

El portaveu d'ERC a Igualada, Enric Conill, ha anunciat que presentaran al·legacions a la proposta d'ordenances fiscals i impostos que es va aprovar al darrer ple municipal i que contempla, entre d'altres, una pujada del 7% de l'IBI. "És la pujada d'impostos més gran de la història feta per Marc Castells i pactada amb Jordi Cuadras del PSC", lamenta Conill, tot denunciant que es tracta d'un "augment injust, desproporcionat i abusiu".

ERC explica que, després de l'aprovació al ple, ara hi ha un període de 30 dies per presentar al·legacions i aquestes s'hauran de portar novament al ple. Per això, creu que encara "hi ha marge per revertir la pujada" i anima la ciutadania a presentar al·legacions.

"Hi som a temps i només és qüestió de voluntat política revertir la situació", assegura Conill en un comunicat. En aquestes al·legacions, ERC proposta eliminar els increments d'impostos "tan desmesurats i injustos" que van aprovar aquest dimarts al vespre els grups de Junts per Igualada i Igualada Som-hi (PSC) i assegura que "totes les altres ciutats mitjanes tenen uns impostos molt més baixos". "Si aquestes ciutats poden tenir uns impostos més baixos, per què Igualada ha de tenir els més cars de Catalunya?", es pregunta.

El ple per aprovar les taxes, impostos i també els pressupostos per al 2024 va tenir lloc aquest dimarts 31 d'octubre. Unes 500 persones es van concentrar a les portes de l'ajuntament per denunciar la pujada dels impostos i es van viure alguns moments de tensió, ja que molts veïns volien entrar a la sala de plens. De fet, l'alcalde va suspendre durant 45 minuts la sessió plenària per les constants interrupcions del públic. Finalment, l'equip de govern (Junts per Igualada) va poder aprovar les ordenances fiscals i el pressupost gràcies a l'abstenció d'Igualada Som-hi. A banda de l'increment del 7% de l'IBI, també puja un 28% la taxa de recollida d'escombraries i un 11% les plusvàlues.