Grups ultra prenen les primeres files de la concentració de Ferraz amb càntics i simbologia franquista

Un fort dispositiu policial blinda per sisena nit consecutiva la seu del PSOE

Sis persones detingudes per desordres públics en els incidents protagonitzats per radicals amb llançaments d'objectes als agents

Al voltant de les 10 de la nit la concentració ha arribat a congregar 8.000 manifestants

Manifestants, aquest dijous a la nit, a la seu del PSOE a Ferraz

Manifestants, aquest dijous a la nit, a la seu del PSOE a Ferraz / SERGIO PEREZ

ACN/EFE

Grups de persones de perfil ultra han pres la primera línia de la concentració contra l'amnistia als voltants de la seu del PSOE a Madrid, que al voltant de les 10 de nit ha arribat a reunir unes 8.000 persones, segons la Delegació del Govern, tal com ha passat nits anteriors. Cap a les 11 de la nit, fonts de la mateixa delegació han informat que sis persones han estat detingudes per desordres públics en els incidents protagonitzast per radicals,. Els antidisturbis de la Policia Nacional han carregat contra els ultres, que els han llançat objectes, ampolles, contenidors i petards. La càrrega ha tingut lloc després de manifestació sense incidents al carrer de Marqués de Urquijo, a prop de la seu socialista

Malgrat les primeres proclames en contra de la violència, cap a les 9 de la nit els assistents han fet consignes contra la policia, han exhibit simbologia franquista i han cantat en diverses ocasions el 'Cara al sol', així com altres proclames que no tenen connexió aparent amb l'origen de la protesta, com ara 'Espanya, cristiana i no musulmana'. També hi ha hagut alguns llançaments a la línia policial, que han dut els agents a equipar-se amb el material antiavalot.

És la sisena jornada consecutiva de protestes a Ferraz, avui coincidint també amb la signatura del pacte entre el PSOE i Junts per la llei d'amnistia i la investidura. Paral·lelament, unes 1.500 persones s'han congregat davant la seu del Parlament Europeu a la capital espanyola, al número 46 de la plaça de la Castellana. En aquest cas, la convocatòria tenia per lema 'Europa! Atura l'amnistia'.

Durant els primers compassos de la concentració no hi ha hagut una presencia destacada d'elements ultra. El líder del PP ha llançat un missatge a Twitter per demanar una resposta “ferma però serena”, mentre que el de Vox ha fet acte de presencia a la manifestació.

Novament la protesta s'ha dirigit en especial contra el president espanyol en funcions, pero també contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. També, per segona nit consecutiva, contra la premsa, amb lemes com ara 'premsa espanyola, manipuladora'.

La concentració ha estat convocada per Vox, el pseudosindicat Solidaridad, vinculat a aquesta formació, i per Revuelta, una organització estudiantil nacional-catòlica.

Entre altres, s'han sentit crides com ara 'Pedro Sánchez dictador', 'Aquesta batalla la guanyarem', 'Pedro Sánchez a presó', 'Pedro Sánchez fill de puta' i 'Que et voti Txapote.