Trapero portarà als tribunals la “persecució injusta” que va patir en l’’Operació Catalunya’

El major lamenta les “conseqüències judicials severes” que va tenir per a persones al seu càrrec

ACN

El major dels Mossos Josep Lluís Trapero portarà als tribunals la “persecució injusta” que va patir en l’anomenada ‘Operació Catalunya’ per part “d’individus que no tenien cap habilitació legal per fer-ho”, ha anunciat en un comunicat remès a diversos mitjans. Trapero ha remarcat que totes aquestes “invencions i falsedats van trobar un reflex acrític i col·laboratiu en determinats mitjans de comunicació que ho van difondre de manera espúria”, ha dit sobre l’intent d’implicar-lo en el ‘cas Macedònia’ sobre tràfic de drogues. També ha recordat que tot plegat va tenir “conseqüències judicials severes i injustes” per a persones al seu càrrec, amb una persecució “ininterrompuda” durant una dècada.

Ha fet referència així a persones com ara el subinspector Josep Ranea, que va ser empresonat i després absolt.

“Com a funcionari, però especialment com a ciutadà, comprovar que altres funcionaris i càrrecs públics em perseguien és indignant, frustrant i decebedor”, ha continuat el major, que s’ha preguntat què s’ha pogut fer a ciutadans anònims si a ell li han fet això.

Trapero ha conclòs que tot plegat demostra una “degradació institucional i de la gestió pública” que fa temps que ell mateix percep “amb tristesa i amb preocupació”.