Concepción Cascajosa, nova presidenta interina de RTVE

La presidenta de l'Observatori d'Igualtat de RTVE des del 2021 substitueix a Elena Sánchez

Concepción Cascajosa, nova presidenta interina de RTVE

Concepción Cascajosa, nova presidenta interina de RTVE / ACN

ACN

Concepción Cascajosa ha estat nomenada aquest dimecres nova presidenta interina de RTVE durant un període de sis mesos. La presidenta de l'Observatori d'Igualtat d'RTVE des del 2021 ha estat escollida en la reunió que ha mantingut el Consell d'Administració de la corporació. Cascajosa, que ja era membre del Consell a proposta del PSOE, substitueix a Elena Sánchez, que va ser destituïda pel Consell d’Administració de RTVE, El cessament es va produir pocs minuts després que Sánchez fes cessar el director de continguts generals, José Pablo López.

Nascuda a L’Hospitalet de Llobregat, la nova presidenta interina és doctorada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Sevilla amb Premi Extraordinari l’any 2005. Des del 2012, Cascajosa és professora titular de la Universitat Carlos III de Madrid. També ha estat directora del Màster en Guió de Cine i TV (2013-2021) i vicedecana dels Estudis de Periodisme i Comunicació Audiovisual (2014-2021). És editora de nou llibres i un centenar de publicacions acadèmiques. Col·laboradora en mitjans com ‘El País’, ‘Fotogramas’ i Serielizado

Consells d’informatius de TVE i RNE

Els consells d’informatius de TVE i RNE han demanat aquest dimecres als partits del Congrés, a través d’un comunicat, que acabin amb la situació de "desgovern i d’incertesa absoluta" de la ràdio i televisió públiques.