Polèmica a les xarxes

El Dalai-lama es disculpa després de demanar a un nen que «li llepi la llengua»

L’oficina del líder espiritual del Tibet lamenta el petó del monjo budista a un menor i diu que es tracta d’una «presa de pèl innocent i entremaliada»

Captura del vídeo viral on Dalai-lama petoneja un nen

Captura del vídeo viral on Dalai-lama petoneja un nen / Twitter

EFE

El Dalai-lama s'ha disculpat aquest dilluns després de la circulació d’un vídeo a les xarxes socials en el qual demana a un nen que «li llepi la llengua» durant un esdeveniment, fet que ha desencadenat una forta controvèrsia i nombroses crítiques.

«Ha circulat un vídeo que mostra una trobada recent, en la qual un noi jove pregunta a Sa Santedat el Dalai-lama si pot fer-li una abraçada. Sa Santedat desitja demanar disculpes al nen i a la seva família, així com als seus molts amics de tot el món, pel mal que les seves paraules han causat»,ha dit el líder budista en un comunicat.

Les imatges mostren el Dalai-lama, de 87 anys, besant el jove als llavis durant un acte i en presència d’altres adults, per tot seguit preguntar si aquest pot «llepar» la seva llengua. Segons després, el líder espiritual tibetà assenyala la seva boca i treu la llengua.

«Sa Santedat sovint pren el pèl a les persones que coneix de manera innocent i entremaliada, fins i tot en públic i davant les càmeres. Lamenta l’incident», ha incidit l’oficina del líder espiritual del Tibet.

Declaracions masclistes

El Dalai-lama ja va causar controvèrsia després de fer broma amb el fet que segurament podria ser succeït per una dona, però aquesta hauria de ser «molt atractiva».

Tenzin Gyatso, nom original del catorzè Dalai-lama, va fugir amb milers de compatriotes a l’Índia a principis del 1959 després de la dura repressió xinesa contra el fallit aixecament popular de Lhasa, capital del Tibet.

Des d’aleshores, va continuar la lluita per la llibertat del seu poble, tot i que sempre «oposant-se sistemàticament a la violència», motiu pel qual li va ser concedit el Nobel de la pau el 1989.

El líder religiós tibetà va néixer el 6 de juliol del 1935 a Taktser, al Tibet oriental, on als dos anys d’edat es va convertir en el cap espiritual del seu poble al ser reconegut com la reencarnació del seu predecessor.