Desenes de milers de persones protesten a Israel contra la reforma judicial

Manifestants contra la reforma judicial del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu

Manifestants contra la reforma judicial del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu / Europa Press/Contacto/Eyal Warshavsky

EP

Desenes de milers de persones han protestat aquest dimarts a Tel-Aviv, Israel, contra la reforma judicial del govern de Benjamin Netanyahu coincidint amb la cerimònia a Jerusalem del Dia de la Independència, a la qual han assistit Netanyahu i altres membres de l'executiu.

"Israel compleix 75 anys des de la seva fundació mentre es troba sota un implacable atac a la democràcia israeliana que està destrossant el poble", han assegurat els organitzadors, un grup d'activistes opositors a Netanyahu i les seves reformes, segons el diari 'The Times of Israel'.

Alguns dels manifestants han llegit en veu alta alguns articles de la Declaració d'Independència d'Israel, entre els quals l'exministre de Defensa Moshe Yaalon, l'excomandant de les Forces Aèries Dan Halutz i l'actriu Hanna Azoulay Hasfari.

"En contra dels atacants hi ha milions d'israelians que estimen el país, que no renunciaran a la democràcia i a la igualtat", han consignat els manifestants, que han bloquejat diversos carrers i carreteres de la ciutat.

A Jerusalem, unes mil persones van assistir a la manifestació prop de la cerimònia i, quan es va mostrar un missatge pregravat de Netanyahu a través d'una pantalla --no va pronunciar un discurs en directe per les mesures de seguretat-- van començar a cantar l'himne nacional.