Un home mata almenys dues persones a trets al centre de Brussel·les

La policia belga prioritza la hipòtesi terrorista

Les dues víctimes tenen nacionalitat sueca

Llums i sirena d'un cotxe de policia

Llums i sirena d'un cotxe de policia / Arxiu

EP

Almenys dues persones han mort i diverses més han resultat ferides per arma de foc aquest dilluns al vespre en un incident registrat poc després de les 19 hores a prop de la plaça Sainctelette i del bulevard de Ypres de Brussel·les. La policia belga prioritza la hipòtesi terrorista. De fet, han aparegut diversos vídeos a les xarxes socials tant del moment de l'atac com del suposat sospitós gravant un missatge.

Fonts policials citades pel grup de mitjans regionals Sudinfo expliquen que un home ha obert foc indiscriminadament amb un fusell tipus Kalaixnikov al crit d'"Alahu akbar!". L'atacant portava casc i una armilla reflectora i ha fugit en un ciclomotor.

Les dues víctimes tenen nacionalitat sueca i portaven una samarreta de la selecció de futbol sueca, ja que aquesta tarda es juga el partit entre les seleccions de Bèlgica i Suècia.

L'enregistrament de l'atac, publicat per un veí de la zona, mostra com un home amb jaqueta reflectant taronja i casc blanc atura la seva motocicleta a una vorera, deixa anar el vehicle i comença a disparar a banda i banda. Seguidament, entra a un edifici de vidre on es pot veure com dispara una persona que cau immediatament a terra.

En un altre vídeo el presumpte atacant apareix en primer pla, s'identifica com a Slayem Slouma i proclama la seva pertinença a Estat Islàmic i presumeix d'haver matat diversos infidels. El discurs, molt violent, reivindica la seva acció per “venjar els musulmans en nom dels que vivim i morim per la nostra religió”.

Slouma havia publicat prèviament un missatge sobre el nen palestí de sis anys assassinat aquest diumenge per un home de 71 a Chicago "per ser musulmà". Si hagués estat cristià "ho hauríem anomenat terrorisme i no crim brutal", ha al·legat.