Almenys 22 morts en dos tirotejos en un restaurant i un local de bowling a Maine, als Estats Units

La policia busca el presumpte autor dels fets i demana als veïns que es confinin

Robert R. Card, el presumpte autor del tiroteig

ACN/EFE

ACN

Una sèrie de tirotejos a Lewiston, Maine, als Estats Units, han deixat almenys 22 morts i hi ha en marxa un ampli dispositiu per localitzar-ne el responsable, que es considera “armat i perillós”, segons ha confirmat la policia estatal a través d’un missatge a ‘X’.

El tiroteig hauria provocat més d'una vintena de morts, segons informa la CNN, que parla també d’entre 50 i 60 ferits. Els atacs han estat en un restaurant i un local de bowling, ha informat la policia de Lewiston. El cos policial ha assegurat que el presumpte autor dels fets és un home de 40 anys que s’ha identificat com a Robert R. Card.

La policia ha demanat als veïns de la zona que es confinin a casa seva i no s’acostin al sospitós.

Qui és Robert Card?

Segons una informació difosa per diferents mitjans de comunicació, Card, nascut a Bowdoin (Maine), és militar en la reserva i posseeix un certificat d’instructor d’armes.

Card va patir recentment problemes de salut mental, pels quals va ser internat en un centre durant dues setmanes aquest estiu. Segons diverses fonts, l’home va arribar a amenaçar de disparar contra la base de la Guàrdia Nacional a Saco, també a Maine.

Recentment va ser acomiadat del centre de reciclatge on treballava.