Fonollosa restaurarà les façanes i les cobertes de l’església de Sant Vicenç de Fals per garantir-ne la seva conservació

L’obra té un cost de 200.000 euros i és una aposta per continuar recuperant el conjunt arquitectònic per excel·lència del municipi

Fonollosa restaurarà les façanes i les cobertes de l’església de Sant Vicenç de Fals

Fonollosa restaurarà les façanes i les cobertes de l’església de Sant Vicenç de Fals / Ajuntament Fonollosa

Redacció

L’Ajuntament de Fonollosa continua amb les tasques de recuperació i conservació del conjunt arquitectònic i l’entorn de les Torres de Fals, declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Ara, amb el projecte d’obres de restauració de la imatge exterior de l’església de Sant Vicenç de Fals. L’actuació, per un valor de 200.000 euros finançats per la Diputació de Barcelona, consistirà en la restauració de les façanes i la reparació de les cobertes.

La proposta d’intervenció incideix en els sistemes constructius, els materials i elements dels diferents components del conjunt de l’església de Sant Vicenç de Fals (Nau Central, Capella Fonda 1, Capella Fonda 2, Cimbori i Capella Gòtica) i que d’acord amb el seu estat avançat de degradació, reclamen actuacions de reparació i restauració material i constructiva.

Les actuacions es programen des del punt de vista de poder conservar, protegir i revitalitzar els valors essencials del conjunt patrimonial pels quals va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local. L’àmbit d’intervenció comprèn totes les façanes i cobertes de l’Església de Sant Vicenç de Fals, amb un total de superfície construïda de 1.175 m2 i les banquetes de fonamentació de l’entorn de tramuntana, amb una superfície aproximada de 55 m2 . Per tant, un total de 1.230 m2.

Per l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, el projecte suposa «continuar avançant en la tasca iniciada en els darrers anys per posar en valor el conjunt arquitectònic i patrimonial més ric del municipi». Actualment el projecte es troba en fase d’exposició pública i es preveu que un cop aprovat definitivament i s’iniciïn les obres, tinguin una durada d’execució de 8 mesos.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Fonollosa ja ha adjudicat les obres pel reforçament estructural, reparació i restauració del campanar de l'església de Sant Vicenç de Fals per tal de garantir la seva estabilitat així com corregir d'altres deficiències importants evidents en l'actualitat. Les obres les realitzarà l’empresa Consturccions Vall SL, guanyadora del concurs públic i s’allargaran durant els propers 9 mesos.