Pineda de Bages tindrà un nou espai lúdic amb un sortidor d’aigua trepitjable

Es preveu començar les obres d’instal·lació aquest mes de febrer

Imatge virtual del brollador que s'instal·larà a Pineda

Imatge virtual del brollador que s'instal·larà a Pineda / AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS

Redacció

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages instal·larà a Pineda de Bages, a la zona verda del carrer del Poal, el que serà el primer sortidor d’aigua trepitjable, un format arquitectònic estètic i lúdic alhora.

Actualment, aquest espai és utilitzat de manera freqüent com a zona d'estada i l'esbarjo i amb la instal·lació d'aquesta font, el que es pretén és oferir una nova proposta de joc, dirigida principalment als infants. Alhora també s'ornamentarà l'espai, ja que aquesta instal·lació permet la creació de jocs de llums i coreografies amb l'aigua. Aquesta iniciativa neix a petició de l’Associació de Veïns de Pineda de Bages i es finançarà amb la partida d’inversions anuals que hi ha prevista per a aquesta zona del municipi.

La font transitable és una instal·lació formada per diferents brolladors que surten directament de terra i que constitueix un espai per al joc i per refrescar-se. La instal·lació serà totalment inclusiva, ja que com que no hi ha cap element que sobresurti del paviment, està ideada perquè també en puguin fer ús les persones amb mobilitat reduïda.

Comptarà amb dos mòduls amb un total de vuit brolladors que es podran controlar a través d’un programari per tal de crear jocs d’aigua i llum.

Les obres comportaran moviments de terres, pavimentacions i la instal·lació d'una caseta de servei per a la maquinària de bombeig i filtratge. És previst que la seva instal·lació s’iniciï aquest mes de febrer.