Sallent convida a descobrir el seu patrimoni amb una setmana d’activitats

S’han programat visites diàries a diferents espais emblemàtics del municipi

Un dels espais interiors de la casa museu Torres Amat de Sallent

Un dels espais interiors de la casa museu Torres Amat de Sallent / ARXIU/SALVADOR REDO

Redacció

Sallent ha programat una setmana de visita i descoberta del patrimoni sallentí, que inclou, entre altres, espais que s’han anat adequant en els últims anys. Es tracta de la Setmana del Turisme, que tindrà lloc del 2 al 7 de maig. Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer inscripció prèvia a la web www.sallentturisme.cat

Els actes s'iniciaran el dimarts 2 amb la visita guiada Dels sants als Anarquistes (exclusiva per la Residència Sant Bernat). A mitjans de setmana es visitarà el Centre de visitants del Geoparc i es farà una trobada del sector turístic de Sallent. Es faran visites escolars al Museu i Casa Natal del Pare Claret i Castell.

Una activitat molt especial serà la visita a Ca l’Arau, que tindrà lloc el dijous a les 6 de la tarda, conjuntament amb la de Casa Torres Amat, on es farà un maridatge de vins del celler Sanmartí i formatges de La Gavarresa.

Durant el cap de setmana es portarà a terme una sessió de ioga i visita al castell i l’església de Sant Sebastià, i a la tarda hi haurà una ruta per descobrir i trobar rastres i restes al Bosc de la Sala amb la participació del Parc de la Séquia.

El diumenge 7 de maig es faran les últimes activitats amb un anellament d'aus als aiguamolls de la Corbatera amb Pep Illa, la visita a la Casa Torres i Amat i al Poblat Ibèric del Cogulló i, per últim, a la fàbrica Cal Berenguer de Cabrianes.