La pluja trasllada a la tarda la mostra d'entitats culturals de Santpedor

La matinal de cultura popular ha acabat sent una mostra estàtica a la plaça Gran U d'Octubre

Helena Carbonell

Helena Carbonell

La matinal de cultura popular de la Festa Major de Santpedor que estava prevista aquest matí amb un recorregut pels carrers del poble ha acabat sent una mostra estàtica de les entitats culturals del municipi a la plaça Gran U d'Octubre, al davant de l'Ajuntament, que s'ha dut a terme a les 6 de la tarda.

La pluja ha obligat a canviar el programa de la festa, però totes les activitats s'han pogut celebrar, de moment. Tot i el canvi d'ubicació i horari, la plaça estava plena per la mostra de cultura popular. El públic ha estat majoritàriament familiar, i molts dels assistents venien pintats de la festa holy, celebrada una hora abans al pàrquing de Cal Llovet. La colla de Castellers de Santpedor ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida a la mostra amb un pilar de 4 molt aplaudit.

Seguidament, la colla bastonera Picarols, formada per vuit membres femenines, ha ofert una mostra de tres balls de bastons, acompanyades amb la música dels grallers del municipi bagenc. Després han ballat també els gegants de Santpedor, donant pas a una de les mostres més esperades: la de la colla dels Bous de Foc. Al principi han estat els infants els encarregats d'encendre els fuets i anar voltant per tota la plaça.

Quan el públic de la plaça ja estava eufòric ha arribat la figura festiva del Bou Brufat carregat de fuets i petards per rematar una mostra que finalment ha pogut celebrar-se, malgrat el temps. La pirotècnia llançada s'ha ajustat a les dimensions de la plaça i ha omplert de fum i olor de cendra tot l'espai. Un altre acte programat a la Festa Major que ha hagut de canviar d'ubicació ha estat l'espectacle Piano Clown, que s'havia de fer a la mateixa plaça i s'ha acabat fent a l'auditori del convent de Sant Francesc, després de la mostra.

Si tot va bé i el temps no torna a fer la guitza als santpedorencs, demà se celebrarà la Festa Major infantil, a les 11 del matí la plaça Gran U d'Octubre acollirà un espectacle pels més petits. De 4 a 7 de la tarda està prevista la festa aquàtica a la piscina municipal amb tobogans i inflables.