El primer tram del Camí de la Sal, entre Cardona i Callús, ja té nova senyalització

Es tracta d’un itinerari d’interès històric, cultural i geològic que transcorre pel Geoparc de la Catalunya Central

El tram que s’ha senyalitzat és el que va de Cardona fins als Manxons de Callús

El tram que s’ha senyalitzat és el que va de Cardona fins als Manxons de Callús / Bages Turisme

Redacció

Bages Turisme ha finalitzat la senyalització de la primera fase del Camí de la Sal, un itinerari que uneix Cardona i Manresa, passant per diferents punts d’interès històric, cultural, geològic i natural del Geoparc de la Catalunya Central. El tram que s’ha senyalitzat és el que va de Cardona fins als Manxons de Callús. Concretament, els treballs han consistit en la revisió i actualització de la senyalització existent seguint el model actual de la xarxa de la Diputació de Barcelona. També s’ha incorporat una placa que permet visualitzar l’itinerari sencer i s’han posat senyals als encreuaments indicant les ubicacions més pròximes. El contingut de tots els senyals ha estat revisat pels municipis per on passa el camí.

El Camí de la Sal és un itinerari lineal que ressegueix el traçat que feien els traginers que transportaven la sal des del diapir salí de Cardona fins a Manresa. Recorre una distància de 40 quilòmetres i passa pels municipis de Cardona, Navàs, Sant Mateu de Bages, Fonollosa, Súria, Callús, Sant Joan de Vilatorrada i Manresa. Es tracta d’un recorregut amb trams de bosc, camps, entorn rural i també de riu, d’un gran interès històric i cultural i molt vinculat a la geologia del Geoparc de la Catalunya Central. Al llarg d’aquest primer tram del camí es poden visitar punts tan destacats com el castell i la muntanya de sal de Cardona, el castell i el Poble Vell de Súria o les tines dels Manxons de Callús.

La senyalització i promoció d’aquest itinerari, a més de tenir un interès per al públic final que visita la comarca, és també important per a les empreses de guiatge i les agències a l’hora de poder generar producte turístic. El conseller comarcal de Turisme, Eduard Mata, destaca el treball conjunt que s’ha fet entre tots els municipis per on passar el camí, amb l’objectiu de promocionar una ruta «històrica, molt arrelada al territori i amb un relat cultural molt potent».

El projecte ha estat finançat per Bages Turisme, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Bages Turisme, que està liderat pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa, l’integren tots els municipis de la comarca i s’ocupa d’impulsar la destinació treballant conjuntament amb els els agents tant públics com privats. La previsió és que properament pugui fer-se la senyalització del segon tram del camí, entre Callús i el parc de l’Agulla de Manresa, a través d’una subvenció executada per la pròpia Diputació.

Les persones que vulguin fer aquest itinerari trobaran el fulletó explicatiu a l’apartat de "fulleteria” del web https://bagesturisme.cat/. A més, s’ha incorporat també al Wikiloc de Bages Turisme i un cop estigui completament senyalitzat es podrà trobar el fullet en suport paper a les principals oficines de turisme de la zona.