La baixada d’andròmines i els actes populars protagonitzen la Festa Major d’Avinyó

La trobada gegantera, que ha reunit un total de vuit colles, ha sigut un dels actes centrals de la celebració, que es tanca aquest dilluns

La baixada d'andròmines ha tornat amb èxit a la Festa Major d'Avinyó

La baixada d'andròmines ha tornat amb èxit a la Festa Major d'Avinyó / Queralt Casals

Queralt Casals

Queralt Casals

Avinyó tanca aquest dilluns una festa major marcada pels actes populars amb una gran participació. El concurs de paelles i la recuperada baixada d’andròmines, el dissabte, i la trobada gegantera d'aquest diumenge, amb vuit colles participants, són alguns dels actes més multitudinaris de la festa avinyonenca, que va arrencar divendres amb un sopar popular, el pregó de la trompetista Alba Careta i el correfoc.

La recuperació de la baixada d’andròmines, després d’un llarg parèntesi, va generar dissabte a la tarda una gran expectació entre la població. Un total de 10 grups van participar al concurs desafiant les baixades amb el seus vehicles de fabricació pròpia. Com que no es tractava d’una cursa, no es va valorar la velocitat però si que es va reconèixer l’andròmina més original, que es va endur el grup Cal Quinzeros, que va reproduir el camp de futbol avinyonenc. El premi a la més sostenible va ser per la colla Passats de rosca, per una reproducció d’un camió de l’ADF, i l’andròmina dels Cracks va ser reconeguda com la millor decorada amb temàtica local, amb un vehicle dedicat al CE Avinyó. L’acte va acabar a la plaça amb un karaoke protagonitzat pels participants.

.

Un altre dels actes populars amb més participació va ser el ja tradicional concurs de paelles i el dinar popular posterior que va reunir més de 500 persones, que van omplir tot el primer tram del Passeig.

Aquest diumenge, jornada central de la festa, el protagonisme ha estat per la trobada gegantera, que arribava a la vint-i-cinquena edició i ha reunit un total de 8 colles de diferents punts del país. En aquesta ocasió, la Colla de Gegants i Nans d’Avinyó han pogut lluir la geganta vella, l’Hebrea, acabada de restaurar. El concert i el ball amb la Selvatana van completen els actes d'aquest diumenge on també hi ha la representació de l’obra «La doble vida dels Sala», a càrrec del Grup de Teatre d’Avinyó.

La festa, que va començar divendres amb un sopar popular que s’havia de fer a la plaça Major però es va traslladar al pavelló a causa de la pluja, culmina aquest dilluns amb un espectacle familiar i una activitat de bombolles de sabó.