Validen les millores fetes a l’antic traçat del cremallera a Castellbell

Tècnics de FGC, Cultura i Ajuntament analitzen l’estat del camí per fer-lo transitable amb més seguretat

Un moment de la visita realitzada aquest dimarts al traçat

Un moment de la visita realitzada aquest dimarts al traçat / AJUNTAMENT DE CASTELLBELL

David Bricollé

David Bricollé

Professionals tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), del Departament de Cultura i representants de l’Ajuntament han avaluat l’estat del tram de camí de l'antic traçat del cremallera al seu pas per Castellbel i el Vilar, la titularitat del qual és de FGC. Ha estat mitjançant una visita tècnica que s’ha realitzat aquest dilluns al matí.

L’alcalde Adrià Valls, acompanyat del regidor de Via Pública i Urbanisme de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, Francesc Devant, i de l’arquitecta municipal, han demanat a la Generalitat una actuació global que permeti recuperar el tram de camí com a itinerari d’ús públic. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha analitzat el recorregut amb detall per establir les actuacions que caldria executar i que l’Ajuntament confia que es puguin afrontar durant els pròxims mesos.

Darrera actuació

El passat mes de maig FGC va executar la darrera actuació en aquest entorn que va consistir en la col·locació d’una xarxa metàl·lica per corregir el despreniment de roques. L’Ajuntament, juntament amb l’Associació d’Amics de l’Església de la Bauma, fa anys que reclama a la Generalitat que actuï per preservar el patrimoni arquitectònic de l’antic traçat i rehabiliti un camí que té una longitud d’uns dos quilòmetres entre els nuclis del Borràs i la Bauma. És un itinerari que té diferents elements arquitectònics d’interès, com poden ser els murs de pedra seca que voregen el camí, ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Local i condueix els vianants fins al Mirador de la Bauma, que ofereix unes vistes espectaculars de Montserrat i el seu entorn.