L'Ajuntament de Sant Fruitós impulsa una campanya informativa per millorar l'ús de la zona blava

La mesura vol impulsar la mobilitat i rotació de vehicles en l'eix comercial del municipi

La Carretera de Vic és un dels vials de Sant Fruitós on hi ha zona blava

La Carretera de Vic és un dels vials de Sant Fruitós on hi ha zona blava / ARXIU/D.B.

Redacció

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, en col·laboració amb la Policia Local, han posat en marxa des d’aquesta setmana i fins al 22 de novembre una campanya informativa que té per objectiu millorar l'ús que els usuaris fan de les zones blaves del municipi, que són de temps limitat però gratuïtes. Durant la campanya s’informarà els propietaris dels vehicles estacionats en aparcaments de zona blava, sobre l'ús que s'ha de fer d'aquests punts, a través d'un full informatiu i dels mateixos agents del cos policial.

El que s’hi recorda i difon és que l'estacionament en aquests aparcaments és d'una durada màxima de 60 minuts i cal que els vehicles que l'utilitzen tinguin visible el rellotge horari, o un paper escrit a mà, indicant l'hora d'arribada. L'horari de la zona blava a Sant Fruitós és de dilluns a divendres de 9 a 1 del matí i de 4 a 8 de la tarda 20 hores; els dissabtes de 9 a 1 i els diumenges i festius queden exclosos. Aquests aparcaments estan ubicats principalment a la carretera de Vic, i també hi ha zones delimitades a l'avinguda Bertran i Serra i als carrers d'accés a la plaça de la Vila des del carrer Padró. La sanció per no posar el rellotge en un lloc visible, o sobrepassar l'horari regulat, queda fixat en les ordenances municipals per un import de 90 euros (45 euros amb pagament bonificat dins el període voluntari).

Fonts municipals posen en relleu que la zona blava es troba delimitada en la principal àrea comercial i de serveis del municipi, i que «fer-ne un bon ús permet una major rotació de vehicles el que significa que més persones tenen l'oportunitat de trobar estacionament, el que repercuteix positivament en el comerç local».

També s’informa que les persones que no disposin de rellotge horari poden recollir-ne un a les oficines de l'Ajuntament, a la comissaria de la Policia Local i als establiments adherits a Sant Fruitós Comerç actiu.