Sant Vicenç ja té secretari i aquest dijous podrà celebrar el ple que tenia pendent

És una plaça provisional fins que l’Ajuntament resolgui el procés per disposar d’un professional definitiu

Darrer ple d'investidura a l'Ajuntament de Sant Vicenç

Darrer ple d'investidura a l'Ajuntament de Sant Vicenç / ARXIU | HELENA CARBONELL

Jordi Escudé

Jordi Escudé

Després de tres setmanes sense secretari, finalment aquest mateix dijous l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet n’ha pogut incorporar un, i al vespre es podrà celebrar el ple que hi havia previst la setmana passada però que es va haver de suspendre precisament perquè no hi havia secretari.

La plaça l’ocupa un funcionari habilitat nacional pel sistema d’acumulació. Es tracta del secretari del Consell Comarcal d’Osona, que afegirà un 30% addicional d’hores a la seva jornada laboral (el que permet la llei) per dedicar a l’Ajuntament de Sant Vicenç. S’ha incorporat en una situació de provisionalitat «que mirarem que sigui el mínim de temps possible», apunta l’alcalde, Dani Mauriz. I és que el govern de Junts vol acabar d’estudiar la fórmula més idònia per poder disposar d’un secretari propi mentre no hi hagi cap funcionari nacional habilitat que vulgui ocupar definitivament la plaça que hi ha vacant a Sant Vicenç. Tot plegat passa per obrir un procés selectiu de promoció interna de categoria A-1, o bé crear una secretaria interina mitjançant concurs. Mentrestant, i encara que sigui amb una jornada reduïda per acumulació, Sant Vicenç podrà desenvolupar tasques administratives que fins ara tenia aturades, com el ple d’aquest vespre

Mauriz recorda que trobar un secretari no ha estat fàcil després que a la Direcció General d’Administració Local, que és l’organisme encarregat de facilitar secretaris als ajuntaments, no té ningú disponible, de manera que el funcionari que s’acaba d’incorporar s’ha aconseguit «a base de trucades».

L’Ajuntament de Sant Vicenç es va quedar sense el secretari habilitat que tenia en comissió de serveis el 12 de setembre passat, perquè va optar per recuperar la plaça que tenia assignada prop de Tarragona. Per sortir del pas, i d’acord amb la Direcció General d’Administració Local (DGAL), l’equip de govern va nomenar de forma interna un funcionari com a secretari accidental, si bé per llei només pot exercir durant un mes, de manera que a partir del 12 d’octubre l’Ajuntament en va haver de prescindir i buscar-ne un altre que no ha trobat fins ara.