Súria celebra Santa Bàrbara amb ofrenes florals d'homenatge i actes lúdics

Enguany s'ha descobert una placa amb un record especial als miners desapareguts 

Redacció

Súria ha celebrat aquest dilluns, 4 de desembre la Festa de Santa Bàrbara, patrona de la mineria, amb actes lúdics i d’homenatge a les persones que n’han format part al llarg de la seva història. El programa d’activitats s’ha iniciat al matí amb ofrenes florals davant del Monument a la Mineria, que s’ha desenvolupat amb la presència de membres de la plantilla d’ICL Súria, representants del comitè d’empresa, de la direcció minera i de l’Ajuntament.

Després de l’ofrena floral del comitè d’empresa i de la direcció d’ICL, el conseller delegat, Patricio Chacana, i el president del comitè, David Sibila, han donat la benvinguda a les persones presents. El parlament de l’acte ha estat realitzat enguany per Àngel Alquézar com a impulsor de la Festa de Santa Bàrbara en aquests darrers anys, i coincidint amb la seva jubilació.

En un emocionat parlament, Alquézar ha destacat el valor de la solidaritat com a tret més destacat de la família minera, per damunt de qualsevol diferència. Posteriorment, els tradicionals visques a Santa Bàrbara han anat a càrrec de Carlos Ramos, que enguany també viu la darrera Festa de Santa Bàrbara com a treballador en actiu de la mina. L’acte ha acabat amb l’himne de Santa Bàrbara i una galejada dels Trabucaires del Tro Gros. Entre les persones assistents es trobava l’alcalde Albert Coberó i altres membres de la Corporació Municipal.

Una de les novetats de l’acte d’ofrenes florals al Monument a la Mineria ha estat la descoberta d’una placa d’homenatge a la família minera, amb un record especial als miners desapareguts i uns versos del poeta surienc Salvador Perarnau. 

El programa d’activitats es va iniciar el passat 24 de novembre al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb una ponència sobre la història de la Colònia, actual barri de Santa Maria, a càrrec de Demetri Domínguez. L’endemà va tenir lloc una festa infantil a la plaça de Sant Joan, amb la col·laboració de diferents entitats.