Alumnes de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç muntaran un sopar de Cap d’Any per a gent que viu sola

Una desena d’estudiants de segon del cicle d’Atenció a persones en situació de dependència organitzaran tota la vetllada la nit del 31

Xerrada que Ángel Rodríguez va fer a l'escola fa uns dies

Xerrada que Ángel Rodríguez va fer a l'escola fa uns dies / ARXIU | JOSÉ LUÍS BONACHE

Redacció / J.E.V.

Que ningú no hagi de sopar sol la nit de Cap d’Any. És l’objectiu amb què alumnes de l’Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet, especialitzada en Formació Professional, han decidit organitzar de forma voluntària un àpat amb raïm inclòs per al proper 31 de desembre, pensat especialment per a persones que viuen soles.

És una iniciativa pionera en aquest centre que neix de la mà d’una desena d’estudiants de segon i últim curs del cicle de grau mitjà d’Atenció a les persones en situació de dependència, i que busca proporcionar un acompanyament a qui ho té difícil a l’hora de poder compartir el sopar de Cap d’Any. La voluntat és que sigui un àpat gratuït gràcies a l’aportació econòmica de la Fundació Mémora, que en serà el patrocinador, mentre que l’Escola Montserrat cedirà l’espai per al sopar, aprofitant l’amplitud de la gran sala que hi ha a la planta baixa del centre.

Tot plegat va sorgir fa unes setmanes arran d’una xerrada que l’exalumne santpedorenc Ángel Rodríguez va fer a l’escola per explicar als alumnes de segon d'aquest cicle en qüestió la seva experiència en la creació de Da la Vida, una empresa de serveis d’atenció domiciliària. Ara té 22 anys, i amb 18 va acabar el cicle mitjà d’Atenció a les persones en aquesta acadèmia, que després va completar amb el cicle superior d’Integració Social a la FEDAC de Manresa. En la xerrada es va abordar la qüestió de la soledat, i d’aquí va sorgir «la iniciativa conjunta» d’organitzar aquest sopar, explica el mateix Rodríguez, que és la persona de contacte perquè la gent es pugui anar apuntant, trucant al telèfon 660.23.58.43.

La convocatòria ja és oberta, i la idea és que els mateixos alumnes vagin treballant des d’ara tots els preparatius del sopar, des de les inscripcions fins que arribi el moment de parar taula i servir el sopar el dia 31, incloent-hi també la logística de recollida i trasllat de les persones que hi assisteixin. El menjar l’encarregaran a una empresa de càtering, amb un menú i una quantitat encara per decidir a l’espera de veure quantes inscripcions hi ha. També comptaran amb la col·laboració de professors del centre, i han fet una crida a través de les xarxes perquè s’hi apuntin altres voluntaris. Tots plegats soparan i celebraran les campanades amb el raïm conjuntament amb la resta de comensals, entre les 8 del vespre i la 1 de la matinada.

La iniciativa està especialment dirigida «a persones grans que tenen molta situació de soledat», explica Rodríguez, si bé no es tancarà la porta a persones que es trobin en altres situacions. Desconeix quanta gent es pot arribar a apuntar, si bé «sabem que és un col·lectiu complicat d’arribar, per por, inseguretat, o perquè fan poc ús de les noves tecnologies», i per això els organitzadors ja estan en contacte amb Serveis Socials del municipi i amb el CAP, on els propers dies participaran en una sessió de l’Escola de Salut, per donar a conèixer aquesta iniciativa.