Sant Vicenç posa el fil a l’agulla per tenir feta la piscina coberta el 2027

L’Ajuntament escollirà el març l’empresa que farà el projecte definitiu d’entre les tres que hi aspiren

Una imatge de la piscina exterior de Sant Vicenç

Una imatge de la piscina exterior de Sant Vicenç / ARXIU | DAVID BRICOLLÉ

Jordi Escudé

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet s’ha marcat la construcció de la piscina coberta i la millora del gimnàs municipal com «el projecte estrella» d’aquest mandat, amb l’objectiu que pugui entrar en funcionament el 2027, segons ha explicat l'alcalde, Dani Mauriz. 

L’equip de govern ha fixat per al 15 de març la data en què es decidirà quina empresa desenvoluparà definitivament el projecte, i ja hi podrà començar a treballar. De les quatre que hi optaven inicialment, n’han quedat tres d’aspirants després d’una primera selecció que ja es va fer, i d’aquí a un mes i mig s’haurà de triar la definitiva. Ho farà la mesa de concertació que s’ha creat recentment i que haurà d’avaluar quin dels avantprojectes amb què ara estan treballant les tres empreses aspirants s’adequa més a les pretensions de l’Ajuntament. Paral·lelament, s’acaba de constituir una comissió formada pel mateix Ajuntament i per agents del teixit esportiu del poble que, un cop definit el projecte final per part de l’empresa guanyadora, haurà de perfilar els detalls de la futura instal·lació.

Com a base per anar desenvolupant, l’executiu de Junts agafa la idea amb què ja treballava l’anterior govern tripartit, liderat per ERC, «sense tocar ni una coma», diu Mauriz. Això vol dir que es partirà de la proposta bàsica que ja ha dissenyat el mateix Ajuntament, i que haurà de desenvolupar l’empresa que resulti guanyadora d’entre les tres que queden. 

La proposta de l’Ajuntament parteix de la construcció d’un nou espai tancat al costat lateral del pavelló esportiu, amb dos vasos totalment nous, que són els que estaran permanentment coberts, i que faran compatibles les activitats de competició amb les de lleure i salut. Paral·lelament, hi haurà tres vasos més a l’exterior que funcionaran com a piscines d’estiu, i això inclou l’olímpica, situada també a tocar del pavelló per un dels extrems, una de mitjana i una d’infantil. A més, les obres que ara es faran també afecten el gimnàs municipal, que s’adequarà amb una nova sala de musculació, i la millora i ampliació dels vestidors.

Tot plegat, suposa una obra d’envergadura que la converteix «en un projecte de legislatura i amb un cost de 3,5 milions d’euros», apunta Mauriz, disposat a «avançar tant com puguem perquè aquest complex serà una infraestructura que millorarà l’atractiu del poble», un dels eixos amb què l’actual govern vol enfocar les polítiques d’aquests quatre anys. 

L'alcalde calcula uns 9 mesos per a la redacció del projecte i «un mínim de 12 mesos més» per a l’execució de les obres, a banda de tots els processos de tramitació previs i posteriors, «però volem prémer el botó des de bon començament perquè, si no hi ha cap entrebanc, la nova piscina sigui una realitat durant el 2027», sosté Mauriz.

L’alcalde explica que es farà «un treball en línia», en el sentit d’intentar que les obres de la futura piscina coberta i el gimnàs no entorpeixin l’ús habitual de les instal·lacions, especialment durant l’estiu que és quan més afluència hi ha. En qualsevol cas, «faríem un pla de xoc» perquè funcionament i obra puguin transcórrer en paral·lel sense molèsties.

Subscriu-te per seguir llegint