Santpedor acull la projecció d’un documental sobre el càncer infantil amb un testimoni local

«No vull ser un heroi» inclou el cas de l’Abril, santpedorenca que va superar la leucèmia quan era petita

El curtmetratge es basa en el conte homònim

El curtmetratge es basa en el conte homònim / AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Redacció

El Convent de Sant Francesc de Santpedor acollirà aquest dissabte 27 de gener, a les 7 de la tarda, la projecció del curtmetratge documental «No vull ser un heroi», amb entrada lliure. Es tracta d’un curt que neix arran del conte infantil que porta el mateix nom i que es basa en casos reals de nens i nenes amb càncer. Un projecte solidari dirigit per Joan Paüls, impulsat per l’ONG MUA Solidaris, i que té el suport i l’acompanyament de la Generalitat i de l’hospital Sant Joan de Déu.

Un dels personatges que ha servit d’inspiració per al conte i posteriorment, per a la pel·lícula, és el de l’Abril, una santpedorenca que va passar per un procés de leucèmia quan era ben petita i que finalment va poder superar. Dissabte ella i l’actriu que la interpreta, també seran a l’auditori del Convent de Santpedor per veure la projecció.  El conte infantil i el curt parlen del dia a dia dels nens hospitalitzats per càncer. I de com el joc, l’amistat, l’amor i la investigació són clau per a la seva curació definitiva.  

Es tracta d’un projecte solidari sobre el càncer infantil que té al darrere moltíssima gent implicada. Primer va començar en format conte i ara es pot veure l’adaptació a la pantalla, per seguir així el seu camí, donar visibilitat i despertar consciències.