Les Caramelles de Callús augmenten la participació

A l'edició d'enguany hi ha hagut uns 200 adults i prop de 180 infants amb les seves famílies

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Les Caramelles de Callús se celebren aquest cap de setmana amb més participants que l'edició de l'any passat. En total, hi formen part uns 200 adults i prop de 180 infants amb les seves respectives famílies. Els carrers d'aquest municipi bagenc s'han omplert durant tot el cap de setmana de barretines, cascavells, bastons i ballestes que anaven desfilant des de divendres.

Anna Santamaria, membre de la comissió organitzadora, celebrava que cada any s'hi apunti més gent i afirmava que "la tradició està més viva que mai". En el grup infantil aquest any ha adaptat la cançó Mercè de Strombers i l'ha dedicada a Ferran Gallart, vocalista del grup que va morir el setembre de l'any passat. L'han interpretat en una actuació a la plaça de l'ajuntament del poble.

Tot i que les Caramelles més destacades del territori són les de Súria, els callussencs no es queden enrere en la tradicional celebració per l'arribada de la primavera. És una festa que se senten molt seva; de fet, hi ha membres de les Caramelles que hi han format part tota la vida, com Nora Sánchez Vilanova, que té dotze anys i cap ha faltat a aquesta festa.

Hi ha vuit ballestes que grans i petits fan anar amunt i avall, que entreguen flors a canvi d'unes monedes. Sánchez explicava amb els diners recaptats els caramellaires fan una excursió, que normalment és a algun parc d'atraccions com ara Port Aventura.

Membres de la comissió festejaven que la pluja no els hagi xafat la tradició, perquè, segons admetien, si hagués plogut no s'hauria pogut fer per falta d'espais al poble. La jornada ha acabat amb la ballada conjunta de grans i petits a la carretera de Cardona, uns deu minuts més tard de les dues del migdia, hora en què estava prevista la clausura d'aquesta edició de les Caramelles de Callús.