Mor Ferran Gallart, veu i ànima del grup Strombers

El cantant santpedorenc ha traspassat als 50 anys a causa d'un càncer

El comiat tindrà lloc aquest dissabte, a les 10.30 h, al tanatori de Mémora a Manresa

El cantant dels Strombers, Ferran Gallart

El cantant dels Strombers, Ferran Gallart / arxiu

Redacció

El cantant santpedorenc i vocalista dels Strombers, Ferran Gallart, ha mort aquest dijous a causa d'un càncer, segons ha comunicat el mateix grup cardoní en una publicació a través de les xarxes socials. La vetlla serà aquest divendres, a partir de les 12.15 h, al tanatori de Mémora de Manresa (zona del Congost) i el comiat es farà demà, dissabte, al mateix lloc, a les 10.30 h.

"Estimats seguidors i seguidores dels Strombers, lamentem comunicar-vos que el Ferran Gallart, el nostre cantant, ens ha deixat després de lluitar contra un càncer" diu la banda en el comunicat que ha penjat a Instagram. El grup cardoní s'acomiada en la publicació de qui ha estat "l’ànima dels Strombers que tant i tant ha fet gaudir a més d’una generació en nombroses festes d’arreu del país, desprenent sempre bona energia i felicitat".

"Seguint el seu esperit, perpetuarem el seu llegat i el recordarem com ell voldria, amb alegria i música. Vola alt, Ferran" finalitza el text que acompanya dues fotografies del cantant.

Cancel·lació de la gira d'estiu

El passat mes de juliol, la banda va anunciar la cancel·lació de la gira que havien de fer a l'estiu, amb parada a Manresa el 28 d'agost, per problemes de salut del vocalista. "Estigueu feliços perquè tot té el seu sentit i d'això trauré vivències i aprenentatges molt favorables. De fet, ja ho estic fent", expressava Gallart en aquell moment.

Strombers es va formar el 1998 a la terrassa del Firabar de Cardona. Des de llavors, el grup ha publicat vuit discs i ha esdevingut tot un referent de les festes populars d'arreu de Catalunya. La formació bagenca sempre ha mostrat interès en homenatjar la cultura popular, les festes i sons d'arrel, com són Sant Joan, la Patum o els Castellers. D'aquí surten temes com La nit de Sant Joan, Patum, Rei Carnestoltes, Pessebre Ideal o Tocant el cel amb la mà.

La banda Strombers amb Ferran Gallart al centre de la imatge

La banda Strombers amb Ferran Gallart al centre de la imatge / Arxiu