Ferit greu un treballador després d'electrocutar-se a la mina de Cardona

L'accident ha tingut lloc aquest dimarts al migdia a 150 metres de profunditat

Un helicòpter del SEM

Un helicòpter del SEM / arxiu

Laura Serrat

Laura Serrat

Un treballador ha resultat ferit greu aquest dimarts en electrocutar-se mentre feia una reparació a la mina de Cardona. L'home, de 34 anys, que treballa per una empresa subcontractada, ha patit diverses cremades a la cara i als braços i ha hagut de ser traslladat en helicòpter fins a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

L'accident ha tingut lloc a 2/4 d'1 del migdia, quan l'home estava fent tasques de reparació a uns 150 metres de profunditat de la mina i s'ha electrocutat per una descàrrega elèctrica amb el cablejat, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra. Després de l'accident, els treballadors han sortit de la mina per precaució.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat cinc dotacions dels Bombers i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Després de rebre una primera atenció per part dels serveis sanitaris, el ferit, que es trobava conscient i orientat, ha estat traslladat amb diverses cremades de segon grau a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

Per la seva part, els Bombers han revisat el transformador per comprovar que no hi havia cap incendi i garantir la seguretat a la zona. També s'hi han desplaçat efectius del cos de Mossos d'Esquadra amb la unitat de subsol i han obert una investigació per esclarir els fets.