Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi provarà l'ala alemany Wank i no comptarà més amb el pivot serbi Jovanovic

Els nous moviments de l'equip el projecten cap a una plantilla amb només quatre pivots, comptant Vaulet, i amb Steinbergs de cinc

Lukas Wank, ja al Congost, s'ha incorporat al Baxi però encara sense contracte fix

Lukas Wank, ja al Congost, s'ha incorporat al Baxi però encara sense contracte fix / Bàsquet Manresa

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa sembla que fa una aposta total per un equip ràpid i amb pocs pivots. Aquest dimecres ha anunciat l'arribada de l'ala alemany Lucas Wank, procedent del Fraport Skyliners, el mateix club del qual procedien Brancou Badio i Martinas Geben. Es tracta d'un ala de poc menys de 2 metres d'alçada, un tres en tota regla, amb gran capacitat per al tir. De fet, la temporada passada es va aproximar al 40% en tirs de tres punts amb la seva formació. Poc més d'una hora després anunciava que no seguirà comptant amb Nikola Jovanovic, un dels dos pivots que s'entrenaven amb l'equip i que va disputar el primer partit de la pretemporada, dissabte a Montsó contra l'UCAM Múrcia (65-70). Wank encara no ha estat anunciat com a jugador amb contracte fix, sinó per afegir-se, per ara, a la dinàmica d'entrenaments.

De fet, Pedro Martínez ja va anunciar durant la presentació de l'equip a la Mútua Intecomarcal, que "ens falta un tirador. Quan més alt sigui, millor, però sobretot ha de ser un basquetbolista que es caracteritzi pel seu bon llançament". Ocuparia, per tant, l'espai de Waczynski fins que es va lesionar.

Aquestes declaracions van arribar abans d'anunciar-se també el refitxatge de Juampi Vaulet per l'equip manresà, un jugador que des de la temporada passada juga de quatre. L'argentí formaria un joc interior amb pocs efectius, al costat de Marcis Steinbergs, que passaria a ser el relleu de Martinas Geben en el cinc, el mateix jugador lituà i Devin Robinson. També caldrà veure quin paper assumeix Musa Sagnia en l'equip i les seves possibilitats més a prop de la cistella.

El Baxi també ha d'informar sobre el futur de l'altre pivot que s'entrena amb l'equip, el danès Jonas Zohore qui, com Jovanovic, també reforçava els entrenaments i va jugar a Montsó. A hores d'ara sembla poc clar que el jugador nòrdic es quedi.

Si fos així, el Baxi reforça l'aposta per un joc rapidíssim i dinàmic que ja ha fet des que Pedro Martínez va arribar a l'equip i que es pot veure més clarament ara amb la presència d'un altre tècnic amb el mateix pensament i defensor de la línia de tres com a arma, Salva Maldonado, com a segon entrenador. Caldrà veure si Wank ja pot debutar en el partit que el Baxi jugarà divendres a Sant Julià contra el MoraBanc Andorra.