Els blancs s'imposen a l'UCAM a la segona meitat en un duel marcat per un calbot de Llull a Sito Alonso a la mitja part

Rokas Jokubaitis, màxim anotador del Barça a Las Palmas

Rokas Jokubaitis, màxim anotador del Barça a Las Palmas / M. Henríquez/ACB Photo

Redacció. Manresa

El Reial Madrid segueix una setmana més líder i imbatut a la Lliga Endesa després de derrotar l'UCAM Múrcia per 106-92 en un partit que va registrar una incidència a la mitja part. El capità blanc, Sergi Llull, va clavar un calbot al tècnic visitant, Sito Alonso, que havia amenaçat de no fer jugar els seus homes després d'una falta indicada a Diagne. Com el tècnic va explicar després, ho feia perquè un dels cinc jugadors madridistes ja havia marxat al vestidor i Chus Mateo volia fer un canvi de manera antireglamentària que els col·legiats van permetre. Un cop acabada la primera meitat amb cinc punts de renda per als locals, i mentre Alonso parlava amb el seu jugador Kurucs, va rebre un calbot d'un Llull que li va retreure la protesta.

Pel que fa al partit pròpiament dit, el Madrid va estar molt encertat en atac, amb set jugadors amb deu punts o més, entre els quals van destacar els 18 de Tavares. Per l'UCAM, Birgander, amb 16, va ser el màxim encistellador.

Els altres tres perseguidors dels blancs, amb 4 triomfs, també van guanyar. Segon és el Baskonia, que va patir per guanyar a Saragossa per 80-85, en un partit que no va sentenciar fins al final. Marinkovic va anotar 21 punts per als visitants i Mark Smith en va fer 22 per als locals.

El Barça, en plena marató de partits, va resoldre la visita a Las Palmas 48 hores després d'haver guanyat a Atenes i 48 abans de jugar a Belgrad. El 73-83 final es va forjar en un últim quart de +13 per als de Roger Grimau, amb 14 punts de Jokubaitis. Finalment, El Breogán va tenir dos tirs per portar el partit a la pròrroga contra el València, però Fernández i Jogela no van encertar i va perdre per 59-61. Chris Jones, amb 17 punts, va ser el millor del proper rival del Baxi.