Bàsquet/Lliga Endesa

Baxi-Joventut: Ambient de final per posar un peu a la Copa

Els manresans serien molt a prop de Màlaga si guanyen el derbi, tot i que Pedro Martínez rebaixa l'eufòria i atorga el paper de favorit als verd-i-negres

Aturar Andrés Feliz pot ser important per als bases locals, com Dani Pérez

Aturar Andrés Feliz pot ser important per als bases locals, com Dani Pérez / Joaquim Alberch/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

No és una final, però s'hi assembla. Tot venut, horari perfecte, en vigília de cap de setmana llarg, i derbi de la màxima i amb coses interessants en joc contra, segurament, el rival a qui més volen guanyar els aficionats del Bàsquet Manresa. El Baxi pot fer una passa de gegant aquest divendres (20.30 hores, Movistar Deportes 2 i Ràdio Manresa) per ser a la Copa per segon cop en tres anys si venç un rival al qual descartaria de la lluita a una jornada del tall de la primera volta.

El partit arriba després d'una aturada de quinze dies dels bagencs, que havien avançat amb èxit la seva visita al Barça i que per això no van jugar la setmana passada. Amb les baixes ja conegudes de Jou i Vaulet, Pedro Martínez explicava en la prèvia que "no és l’ideal. Ens hauria agradat no estar tant temps sense jugar. No hem fet vacances, ens hem entrenat més que si haguéssim tingut competició i ens hi adaptem". Entre aquests hi ha un Dani Pérez que no va jugar contra el Tenerife però que "físicament està millor que fa quinze dies. Potser li falta ritme de competició, amb ell també farem una mica de progressió, serà més important d’aquí a dues setmanes que ara".

La pell de xai

L'entrenador del Baxi ha negat que el partit, tot i ser decisiu per a la Copa, sigui més important que d'altres. "És un partit més i tots els partits són igual d’importants. És un grandíssim error pensar que un partit és més important que un altre perquè potser perdem aquest i després en guanyem dotze seguits com l’Unicaja. Ho firmo ara mateix".

A partir d'aquí, ha començat a lloar un rival, la Penya que "està en el seu millor moment de la temporada, han guanyat nou dels últims deu partits, només van perdre contra el Madrid, que és contra qui perd tothom. Van estar fregits per les lesions i han recuperat Feliz, Tomic, Brodziansky, Pau Ribas. És un equip top-4 de la Lliga Endesa les últimes temporades, un clar aspirant a ser a la Copa. Tenen jugadors joves boníssims, que d’aquí a poc seran estrelles, i veterans que coneixen bé la lliga. És un equip molt bo. Intentarem estar a la seva alçada però és molt difícil quan està complet, tot i que tenen la baixa de Vives. Hem d’intentar donar la sorpresa per guanyar".

Un dels problemes que pot tenir la Penya és comptar amb un sol base pur, Andrés Feliz, per la lesió de Vives i la marxa de Chery aquesta setmana. Potser es podria intentar desgastar el base dominicà, però per a Martínez " no sé com es pot fer. Tenen solucions i ja les han demostrat. Pot jugar Busquets de base, Andrews, Pau Ribas, jugar sense base... Estan buscant alternatives, com es va veure contra el Venècia, a qui van guanyar amb aquesta disposició que tenen ara .L’important no és si tens un jugador en una posició, dos o tres, l’important és si tens qualitat".

Respecte de a qui pot afectar la pressió, ha tornat a tirar pilotes fora. "Pressió? És una pregunta per a ells. Aquí ens van guanyar amb facilitat l'any passat, a la seva pista també i vindran pensant que són favorits. I nosaltres pensem que si fem les coses bé podem tenir opcions, però els favorits són ells per pressupost, per les seves darreres classificacions i són favorits per totes les competicions que juguen. Per sota dels grans pressupostos de la lliga ACB ja van ells i són millors que el Tenerife, que ens va guanyar aquí. Podem perdre. Entraria dins del normal. Per a ells, no sé si perdre a Manresa seria normal"