Bàsquet/Lliga Endesa

Pedro Martínez: "Crec que guanyaran tant el Tenerife, com el Baskonia"

L'entrenador del Baxi pensa que caldrà guanyar diumenge a Bilbao per aconseguir una de les dues places lliures per ser a la Copa

Pedro Martínez no vol estar pendent d'altres marcadors aquest cap de setmana

Pedro Martínez no vol estar pendent d'altres marcadors aquest cap de setmana / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa es pot convertir aquest dissabte en equip classificat per a la Copa. Si el Lenovo Tenerife no és capaç de derrotar el Joventut (20.45 hores), el bitllet serà un fet sense necessitat de vèncer diumenge a Bilbao (12.30 hores). Però el tècnic dels manresans, Pedro Martínez, creu que l’èxit no arribarà per passiva i que caldrà vèncer a Miribilla ja que, a més, també opina que el Baskonia, l’altre rival directe, superarà diumenge a la tarda (18.30 hores) el Reial Madrid al Buesa Arena.

Per a Martínez, "depenem de nosaltres, que sempre és millor que no dependre d’altres resultats, i si guanyem estem dins, a part d’acabar la primera volta amb deu victòries, que seria un molt bon rècord. Però sabem que ens en podem quedar fora si perdem. Competim contra dos rivals que, si al començar la temporada ens haguessin dit que un dels dos quedaria fora de la Copa i que hi entraria el Manresa, pensarien que si hem begut”.

Això sí, el tècnic reconeix que “ells tenen el gran avantatge de jugar a casa i la meva opinió és que guanyaran tots dos i que nosaltres hem d’intentar guanyar perquè així només depenem de nosaltres”.

Els bagencs disposaran dels mateixos jugadors que van superar el Joventut el passat dia 29, amb les baixes encara segures de Jou, que sembla que va per més llarg, i Vaulet. Pedro Martínez explicava que el seu discurs davant d’un partit tan important no ha canviat. “Hem fet la mateixa preparació i de la Copa no n’hem parlat. Tothom sap quins són els números, que són fàcils. Que hi ha dues places per a tres equips ja ho saben ells i no ha calgut dir-los res. El partit no només és important per anar a la Copa, que també, sinó que ho és perquè és de lliga regular i ens agradaria competir-lo i guanyar-lo”.

El fet que l'ACB no hagi establert una jornada amb horari unificat en aquest últim partit de la primera volta provocarà que el Lenovo, que és l'únic dels tres rivals que no depèn d'ell mateix, hagi de moure peça primer. Si falla dissabte, tot s'haurà acabat.

Redempció a Miribilla

L'atzar ha provocat que el pavelló de Miribilla, conegut pel manresanisme per l'èxode massiu del maig del 2022 per a la fase final de la Lliga de Campions, sigui la seu d'un partit que pot acabar de manera molt diferent per al Baxi. I curiosament, un dels rivals serà el mateix que aleshores, el Tenerife, tot i que des de la distància.

El club ha muntat un autocar d'aficionats que marxaran a quarts de sis del matí des del Congost, veuran el partit davant del Bilbao i tornaran tot seguit. Una bona pallissa per poder-se endur una alegria. Pedro Martínez reconeix que "els aficionats que hi poden anar perquè tenen el dia lliure estan contents per la marxa de l'equip i la possibilitat d'entrar a la Copa i fan un esforç per venir. Esperem que davant d'aquest esforç, perquè no deixa de ser una pallissa, fer-ho tot en el mateix dia, els poguem oferir la victòria". I en cas de no guanyar, "almenys que vegin que l'equip que els representa ho deixa tot a la pista per donar una bona imatge que els estem representant".